REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nın el konulan ve korunamayan yurt, Çivril Belediyesi’nin oluyor

FETÖ/PDY’nın el konulan ve korunamayan yurt, Çivril Belediyesi’nin oluyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin el koyduğu Çivril’deki Meltem Dershanesi’ne ait öğrenci yurdunun talan edildiğini, devletin kamu binasını koruyamadığını 30 Haziran’daki haberiyle Denizlihaber gündeme getirdi. Haberimizin ardından yurt Çivril Belediyesi’ne tahsis ediliyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2017 Perşembe, 11:19

Hain terör örgütü FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait öğrenci yurtları, dershanelere ve diğer mülklere devlet tarafından el konulmuştu. Çivril’in Stadyum Mahallesi’ndeki iki katlı eski öğrenci yurdu, 15 Temmuz’da yaşanan olayların ardından talan edilmişti.
Denizlihaber, Çivril’e giderek adı söz konusu yurtta ve yurt ile ilgili araştırma yaparak, “Büyük talan” başlığıyla manşetten duyurduğu ve kamuya ait olan bir yerin korunamadığını kamuoyuna duyurarak sorumlu yayıncılığını göstermişti.

MİLLİ EĞİTİM TALEBİNİ GERİ ÇEKTİ
Talanın ve hırsızlığın yaşandığı ve kamunun malı olmasına rağmen korunamayan yurtla ilgili Denizlihaber’in haberi üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün daha önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne yazdığı “Yurdu bize verin” dilekçesi geri alındı.

Bu kez Çivril Belediyesi devreye girdi ve yurdu istedi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile kurulan temasta mutlu sona yaklaşıldı.

BAŞKAN: “YURDU KİRALIYORUZ”
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yurdu belediyeye kiralayacak. Biz de buraya etüt merkezi açacağız. Çivril’in etüt merkezine ihtiyacı var. Hem önemli bir eksiği gidermiş hem de kamuya ait olan değerli bir yeri değerlendirmiş olacağız. Yazışmalar tamamlandı, kısa süre içinde yer bize kiralanacak. Küçük prosedürler kaldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı