REKLAMI GEÇ

Çivril’de eşek sütüne ilgi her geçen gün artıyor

Çivril’de eşek sütüne ilgi her geçen gün artıyor

Çivril’de çobanlık yapan Mustafa Karaçoban, geçtiğimiz yıl bir haberde gördükten sonra eşek sütü satmaya başladı. Bahçesinde 6 eşek besleyen ve ikisinden günlük süt alan Karaçoban, talebe cevap veremediğini ve diğerlerinin de devreye girmesiyle önümüzdeki yıl günlük üretimi artıracağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2017 Salı, 12:09

Yeşil Çivril Haber’den Bülent Çakır’ın haberine göre Çivrilli Mustafa Karaçoban, geçtiğimiz yıl başladığı eşek sütü işinde önemli mesafeler kat etti. Gördüğü bir haberden etkilendikten sonra bir eşeğinin yanına iki tane daha aldığını ve ilerleyen zamanlarda sayıyı altıya çıkardığını belirten Karaçoban, iki eşeği sağdığını ve günlük 2 litre süt aldığını söyledi.

ÜRETİM ARTACAK
Diğer eşeklerin de sağıma gelmesiyle günlük süt üretimini önümüzdeki yıl 8-10 litreye çıkarmayı hedefleyen Karaçoban, ciddi talep gördüğünü söyledi.

ASTIM VE KANSER TEDAVİSİ GÖRENLER GELİYOR
Eşek sütünü 12 ay boyunca sağabildiklerini belirten Mustafa Karaçoban, “Eşek yıl boyu sağılabilen bir hayvan. Yavrusu sütten kesildikten sonra süt vermeye devam ediyor. Eşek sütü çok yağlı ve şifalı bir süt. En çok astım ve kanser tedavisi görenler ilgi gösteriyor. Gelenlere genelde eşek sütünü sağar sağmaz tükettiriyoruz. Sütü bardak ya da litre olarak satıyorum. Sütün litre fiyatı 100 lira ama bardakla alanlar ve hemen burada içenler için belli bir fiyatımız yok. Şifa bulsunlar razıyız” dedi.

MİDE RAHATSIZLIKLARINDA ÇOK ETKİLİ
Astım ve kanser tedavisi görenlerin yanında mide rahatsızlığı olanlarında eşek sütünü tedavi için tercih ettiğini belirten Karaçoban, “Eşek sütü diğer sütlere oranla daha yağlı olduğu için mide içinde çok faydalı, özellikle ülser ve mide yanması olanlar bir iki bardak içtikten sonra rahatlıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı