REKLAMI GEÇ

Denizli’de anne dostu hastane sayısı ikiye yükseldi

Denizli’de anne dostu hastane sayısı ikiye yükseldi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ekiplerince denetlenip değerlendirilen Çivril Şehit Hilmi ÖZ Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” tescili aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2018 Çarşamba, 15:18

Çivril Şehit Hilmi ÖZ Devlet Hastanesi, Acıpayam Devlet Hastanesi’nden sonra Denizli’de “Anne Dostu Hastane” tescili alan ikinci sağlık kuruluşu oldu. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ekiplerinde denetlemeden geçirilen ve tescile hak görülen Çivril Şehit Hilmi ÖZ Devlet Hastanesi, ayrıca bu dalda Türkiye’de ilk 50 hastane arasına girmiş oldu.

Geçen yıl Acıpayam Devlet Hastanesi’nin bu tescili aldığını söyleyen Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, Anne dostu hastane sayısının artmasının sevindirici olduğunu söyledi. Öztürk, “Anne Dostu Hastane Projesi, Sağlık Bakanlığımız tarafından anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek ve hastanelerin güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen önemli bir projedir. Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulması esas alınarak, normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedefleniyor” dedi.

“Türkiye’de çok az sayıda hastanenin hak ettiği “Anne Dostu Hastane” ünvanının ikincisini Denizli’ye kazandırdık” diyen İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Denizli’ye yakışan böylesine önemli bir unvanı almaya hak kazanmak son derece önemlidir fakat asıl önemli olan anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarımıza güvenli, kaliteli doğum hizmeti sağlayabilmek olacaktır. Güvenli ve kaliteli gebelik izlemi ve doğum hizmeti almak bütün anne adaylarının en temel hakkıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı