REKLAMI GEÇ

“Sit alanı özeleştirilemez”

“Sit alanı özeleştirilemez”

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde Devlet Demir Yollarına ait alanın özelleştirilmesi ile ilgili tepkilere devam ediyor. Olağanüstü toplanan Çivril Kent Konseyi, 1996 yılından beri yeşil alan ve sit alanı olan belgenin özelleştirilemeyeceği ileri sürüldü.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2013 Pazartesi, 11:19

ŞENGÜL BOZ
Çivril sivil toplum örgütleri, resmi kurum amir ve üyeleri, mahalle muhtarlarından oluşun Çivril Kent Konseyi olağan üstü toplandı. Çivril’de Devlet Demiryollarına ait arsa ve taş binaların Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesi ile ilgili konunun görüşüldüğü toplantıda, 1996 yılından beri yeşil alan ve sit alanı ilan edilen bölgenin özelleştirilemez kararı alındı

İlçe merkezinde kalan ve 54.000 metre karelik bir alanı kapsayan bölgenin özelleştirilerek imara açılmasını istemiyorlar. Bu bölgenin bu şekilde Demiryolu olarak kalması ve gelecekte tekrar demiryolu olarak hizmet vermesi beklentisi taşıyan Çivrilliler eğer olmayacaksa bu bölgenin yeşil alan Demiryolu Parkı olarak kalmasını istiyorlar. Genel kurulda oy birliği ile bu kararı alan Çivril Kent Konseyi gerekli yerlere başvuru yaparak bu özelleştirmeyi önlemeye çalışacaklar.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Özelleştirme İdaresine devredilen bu arazi 1996’dan bu yana imar planında yeşil alan olarak görülüyor. Ayrıca SİT alanı olan bölgenin imara açılması da uygulamaya aykırı bir durum. Çivril Belediyesi ve Çivril Kent Konseyi Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, “ Burası bir şehir. Bu şehrin yaşayanları, yerel yöneticileri ve halkı var . meydanların, yeşil alanların, sosyal yerlerin çok olması için uğraşıyoruz. Çivril’e danışmadan Ankara’dan yapılan bu devir kararını ve yerin imara açılması ne kadar doğrudur? Şehir içinde kalan Pancar Dairesi arsalarının özelleştirilmesi gibi buranın da özelleştirilip imara açılmasını istemiyoruz ve Çivril Kent Konseyi, Çivril Belediyesi ve Çivril halkı olarak bu uygulamaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
denizli-civril-ozellestirme-tepki-ic

Aynı zamanda Sit kapsamında yer alan bölgenin yapılan oylama ile Özelleştirme İdaresi’ne devrini uygun bulmuyoruz diyen üyeler gerekli yasal işlemler ve itirazlarını ilgili yerlere yapma kararını almıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı