REKLAMI GEÇ

Bayat Camii yenileniyor

Bayat Camii yenileniyor

Denizli’nin Çivril İlçesine bağlı Bayat Köyü sınırları içerisinde bulunan ve kesin olmamakla birlikte 1500’lü yıllarda yapıldığı belirtilen Bayat Camii’nin restorasyon çalışmalarına başlandı.

/ DENİZLİHABER / 21 Aralık 2013 Cumartesi, 14:14

ŞENGÜL BOZ
Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünden gelen iki uzman, cami ve köyde incelemelerde bulundu. Hafta başında Bayat köyüne gelen uzmanlar camide yaptıkları incelemede caminin kolonlarında yer alan süsleme ve yazılardan caminin 1520 – 1560 yıllarında yapıldığını vurgulandı.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, mülkiyeti konusunda sorun olan camiyi Köy Tüzel kişiliğinden ve Denizli İl Özel İdaresinden alacaklarını belirterek yenileme çalışmalarının en kısa zamanda başlanılacağını söylediler.

Caminin yenilenmesi ve korunması ile ilgili çalışmaların yakında başlayacağına inandığını belirten Bayat köyü muhtarı Cevdet Bakdur “Bugüne kadar camimizin yapılması için bir çok kez resmi kurumlara müracaat ettik ama bir sonuç alamamıştık. Geçen hafta Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünden iki uzman gelerek incelemelerde bulundu. Bunun olması bile bizi camimizin kurtarılması adına ümitlendirdi” diye konuştu.
denizli-bayat-cami-restore-ediliyor-ic

Çivril kaymakamı Orhan Burhan’da Bayat Köyü Camii için yapılacak çalışmaların bir an önce başlatılacağını söyledi Kaymakam Burhan, Yeşil Çivril Gazetesine yaptığı açıklamada,”‘Hayatta; insanı mutlu edecek şey, kendisi için değil kendisinden sonra gelecek olanlar için çalışmaktır. Yarım asır önce inşa edilen bu cami de bize bunu anlatıyor. Geçmişten gelen güzellikleri, kazanımları değerlendirmek geleceği de yapılandıracak, umut olacaktır. Bize kalmış bu değerli mirası en güzel şekilde korumak ve bizden sonraya taşımak görev olmanın da ötesinde, vicdani bir sorumluluktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı