REKLAMI GEÇ

Çivril’i ayaklandıran satış kararı

Çivril’i ayaklandıran satış kararı

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde Devlet Demir Yollarına ait arsalarında Özelleştirme Dairesine devredilerek satışa çıkartılacak olması ilçede STK’ları ayağa kaldırdı. STK’lar burasının Adliye ve kaymakamlık binası olarak değerlendirilmesini istiyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2013 Çarşamba, 12:06

ŞENGÜL BOZ
Yeşil Çivril gazetesinde yayınlanan habere göre Çivrilli gönüllüler bir araya gelerek Devlet Demiryollarına ait bina ve arsaların satışını durdurmak için birlikte hareket etme kararı aldı.

Haber üzerine ,Çivril Çevre Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği başkanı Doktor Turgay Ünal, STK temsilcileri ile toplantı yaparak satış kararından vazgeçilmesini istedi.

Toplantıya katılan Çivril Belediye başkanı Hakkı Aslan “Dört ay önce Toprak mahsulleri ofisine ait arsada da aynı yöntemle satılmak için imar planı hazırlandı. O arsanın satılmasını engellemek için Belediye başkanı olarak elimizden gelen bütün hukuki mücadeleyi sergiledik. Şimdi o arsadan daha hayati öneme sahip ve daha büyük bir arsanın satışı ile karşı karşıyayız. Demiryolları arsanın imar planı ile ilgili olarak belediyemize herhangi bir bildiride bulunmadı” dedi.

Devlet Demiryollarına ait depolar ile lojmanların bulunduğu 100 bin metrekarelik alanın Çivril’in en merkezi yerinde olduğunu belirten STK temsilcileri “Çivril’in içinde bulunan tüm resmi arsalar teker teker satışa çıkartılıyor. Ofis arsası imar planı yapılarak satışa çıktı. Keşke orası Hastaneye devredilse ve kamu hizmet alanı olarak Çivril’e hizmet verseydi” diyerek burasının İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adli Binası olarak değerlendirilmesi talebinde buldular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı