REKLAMI GEÇ

Göldeki balık ölümlerinin meyve suyu fabrikasından kaynaklandığı iddia ediliyor

Göldeki balık ölümlerinin meyve suyu fabrikasından kaynaklandığı iddia ediliyor

Bölgenin en büyük göllerinden birisi olan Çivril Işıklı Gölü’nde her yıl olduğu gibi bu yılda balık ölümleri yaşanıyor. Halk, balık ölümlerinin meyve suyu fabrikasının atıklarından kaynaklandığını ileri sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2019 Cuma, 12:42

Işıklı gölü her yıl olduğu gibi bu yılda ölü balıklarla doldu. Balık ölümlerinin meyve suyu sezonunun başlaması ile fabrikaların atıkları nedeniyle oluşan aşırı kirlilik nedeniyle meydana geldiği ileri sürüldü. Olayın her yıl aynı dönemde tekrarlaması ise balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayanları bıktırdı. Vatandaşlar her yıl tekrarlanan sorunun kimse tarafından ciddiye alınmadığını düşündüklerini dile getirdi.

Işıklı Gölü ile birlikte Gökgöl’de de aynı dönemlerde balık ölümlerinin meydana geldiği dile getirilirken, kirlilik kaynağının ise Dinar’daki meyve suyu fabrikasının olduğu ileri sürüldü. Bölgedeki vatandaşlar fabrikanın denetlenmediğini dile getirip, “Bu yetkililerin sergilediği çok büyük bir sorumsuzluk örneği. Her yıl aynı problem aynı dönemde yaşanıyor ve milyonlarla balık telef oluyor. Bazı balık çiftlikleri sorun nedeniyle batma noktasına geldi” diye konuştular.

Diğer taraftan balık ölümleri nedeniyle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerinin su ve balık örneği aldıkları belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı