REKLAMI GEÇ

İddialar çok vahim! Işıklı’yı besleyen Kufi Çayı zirai ilaçlarla zehirleniyor, balık ölümleri başladı

İddialar çok vahim! Işıklı’yı besleyen Kufi Çayı zirai ilaçlarla zehirleniyor, balık ölümleri başladı

Çivril’deki Işıklı Gölü’nü besleyen önemli kaynaklardan biri olan Kufi Çayı’nda tehlike çanları çalıyor. Çayda balık ölümlerinin başlaması köylüleri tedirgin etti. Köylüler, çayda ilaç depolarının temizlendiğini, bu nedenle de suyun zehirlendiğini öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2017 Cumartesi, 12:18

Işıklı Gölü’ne hayat veren en önemli kaynaklardan biri olan Kufi Çayı’nda tehlike çanları çalıyor. Aniden başlayan balık ölümleri çiftçileri tedirgin etti, yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Çay çevresinde çok sayıda ilaç atığının bulunması kirliliğin nedenini gözler önüne sererken, köylülerin iddiaları durumun vehametini ve nedenlerini ortaya koyuyor.

Bölgede yaşayan köylüler, bazı kişilerin çaydan ilaç depolarını doldurduğunu, bununla da yetinmeyip, depoları yıkadığını öne sürdü. Bu süreçte depolarda bulunan tarımsal ilaç kalıntılarının çaya bulaştığını belirten köylüler, ölümlerin de bu nedenle kaynaklandığını söyledi.

Yetkililere seslenen ve önlem alınmasını isteyen köylüler, “Yaşanan olumsuzluklar devam ederse Kufi Çayı tamamen kaybedileceği gibi zehirli suların taşınmasıyla Işıklı Gölü de tehlike altına girecek. Bir an önce önlem alınmalı, balık ölümlerine yol açan kirlilik ortadan kaldırılmalı” dedi.


Balıkları öldüren, canlıların yaşayamadığı suyun arazi sulamasında da kullanıldığını belirten yöre halkı, “Bu zehir, insanlara da geçecek, önlem alınmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı