REKLAMI GEÇ

İnternet çekmeyen köye muhtar mini baz istasyonu kurdu, köylü internetle tanıştı

İnternet çekmeyen köye muhtar mini baz istasyonu kurdu, köylü internetle tanıştı

Çivril’ın kırsal İğdir Mahallesi Naldanlı Bölgesi sakinleri ilk kez internete kavuştu. Yıllardır telefonla internete bağlanma sorunu yaşanan mahallede muhtar harekete geçti, mini baz istasyonu kuruldu. Mahalle sakinleri telefonlarından interneti kullanmanın mutluluğunu yaşıyor, öğrenciler ise online derslerine artık daha kolay katılabiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2021 Çarşamba, 12:07

Çivril’ın kırsal İğdir Mahallesi Naldanlı Bölgesi’nde telefon çok az çekiyor, internet ise hiç çekmiyordu. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan mahalle sakinleri, internetin eksikliğini yaşıyor, öğrenciler online olan derslerine katılmakta güçlük çekiyordu. Mahalle muhtarı Sadettin Özal, bölgenin internet sorununu çözdü. Özel, mahallede bulunan yüksek bir tepeye mini baz istasyonu kurarak mahallelinin telefonla internete ulaşmasını sağladı.

Mahalleye elektriğin yaklaşık 8 yıl önce geldiğini belirten Özal, “Teknoloji çağında yaşıyoruz. Köyümüzün internet sorunu vardı onu çözmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çocuklarımız uzaktan eğitim ile ders görüyorlardı. Onlar için internet çok iyi oldu” dedi.

DÜNYADAN HABERSİZDİK
Yıllardır cep telefonu kullandıklarını ancak dağın tepesinde telefon ile görüşebildiklerini ifade eden mahalle sakinleri de, “İnternet çağındayız ama hiçbir şeyden haberimiz olmuyordu. Telefon var ne şebeke ne de internet çekmiyordu. Evlerimize artık internet geldi, çok mutluyuz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER MUTLU
Koronavirüs nedeniyle derslerini uzaktan online olarak gören ancak mahallede internet olmadığı içi derslere katılmada zorluk çeken öğrenciler ise “Köyümüzde telefon çekmediği için derslere katılamıyorduk. Ama artık evimize internet geldi. Notlarımızı indirebilir ve derslere çevrimiçi katılabiliriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı