REKLAMI GEÇ

Kasko pahalı çıkınca…

Kasko pahalı çıkınca…

Çivrilli berber Niyazi Çokal, 2005 model arabasının kasko bedeli fazla çıkınca, çalınmaya karşı ilginç bir önlem aldı. Çokal, gaz, fren ve debriyaj pedallarını kilitleyen demir aksam yaptırdı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2014 Salı, 13:48

Çivril’de berberlik yaptıktan sonra emekliye ayrılan ve uzun yıllardır hayalini kurduğu bir otomobilin sahibi olan 61 yaşındaki Niyazi Çokal’ın arabasını korumak için aldığı önlem şaşırttı. 9 yıllık arabası için önce kasko yaptırmayı düşünen Çokal, bütün sigorta şirketlerini dolaştı, fiyat yüksek çıkınca bu isteğinden vazgeçti.

Bir demirciye giderek aracın en hayati üç pedalını demirle kilitleyecek bir aksam yaptıran Çokal, bu sayede aracının bir kez çalınmaktan kurtulduğunu söyledi. Arabayı almak için 40 yıl beklediğini belirten Çokal, “Her şeyim bu araç. Bu arabayı kırk yıl berberlik yaparak elimin emeği ile aldım. Aracımı çalınmalara karşı kasko yaptırmak istedim ama fiyat beklediğimden ve bütçemden çok fazla çıktı. Ben de sanayiye giderek böyle bir kilit yaptım. Akşamları eve gidince kilidi aracımın pedallarına takıyorum. Böylece aracımı koruma altına almış oluyorum. Hiç kimse bu kilidi açmak ve aracımı çalmak için uğraşmaz, zaten açamaz da” dedi.

Yorumlar

nusret tütüncü   -  Bağlantı 20 Ağustos 2014, 02:40

3 gun sonra bu araba calındı dıe haber cıkarsa sasmayın atalarımızın da dedıgı gıbı kılıt dostadır hırsıza kılıt dayanmaz…. yurdumun ınsanı umut ekmek kapısı 🙂 🙂 ıns gule gule bıner

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı