REKLAMI GEÇ

Keskin: Üreten Sümerbank neden AVM oldu?

Keskin: Üreten Sümerbank neden AVM oldu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, iktidara Denizli’de üretim yapan ve istihdam yaratan Sümerbank’ın neden kapatılıp yerine alışveriş merkezi yapıldığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2014 Perşembe, 17:00

Seçim bölgesi Denizli’de karargah kurarak yerel seçim çalışmaları yapan CHP’li Keskin, bu kez baba ocağı Çivril’deydi. Burada düzenlenen mitinge katılan ve siyasette “kan davası olmaz” diyerek CHP Çivril Belediye Başkan Adayı Hakkı Aslan ile aralarındaki buzları eriten Keskin, AK Parti’yi topa tuttu.

Konuşmasına “Nerede kaldı senin dindarlığın? İslam dininde var mı yolsuzluğa, hırsızlığa izin vermek” sorularıyla başlayan Keskin, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili olağanüstü toplanan TBMM’de ret oyu kullananların bunu hangi vicdanla verdiklerini merak ettiğini, hırsızlıkla imanın bir arada olamayacağını söyledi.

“ERDOĞAN’A CENNETTE PARSEL YOK”
Başbakan Erdoğan’ın dini inançları siyasete alet etmekle suçlayan Keskin, “Koruma ordusuyla Cuma namazlarına gitmekle, boş bulduğun her tepeye cami temeli atmakla Müslümanlık, dindarlık olmaz. Kul hakkı kimsede kalmaz. Sana cennette parsel yok. Ortaya çıkan kasetleri inkar etmiyor, ‘montaj’ diyor. Montaj var olan konuşmaların yan yana getirilmesidir” dedi.

“TBMM TARİHİ MİSYONUNA İHANET ETTİ”
Eski bakanlarla ilgili fezlekelerin okunmasıyla ilgili talebin reddedilmesini sert bir dille eleştiren Keskin, “TBMM tarihine, misyonuna ihanet etmiştir. Erdoğan’ın beğenmediği tek parti döneminde Bahriye Nazırı, Ticaret Bakanı’nın dokunulmazlıkları kaldırılarak, onlara yargı yolu açıldı. Şimdi ise AKP yönetimi ile hırsızların bekçisi durumuna düşürülmüştür. Meclis çoğunluğuna dayanarak gezlekelerin okunmasını engelleyebilirsiniz ama milletin vicdanlarında mahkumsunuz” diye konuştu.

SÜMERPARK ELEŞTİRİSİ
İktidarın özelleştirme politikasını da eleştiren Keskin, “Sata sata bitiremediler. 50 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Kamunun üretim yapan mallarını bu yolla peşkeş çektiler. Bunlardan birisi de Denizli’deki Sümerbank idi. Sümerbank’ı kapatıp yerine alışveriş merkezi diktiniz. Oysa burada 2 bin kişi çalışıp evine ekmek götürüyordu. Üreten yeri kapatmak aptallıktır” ifadesini kullandı.

YAPTIKLARINI ANLATTI
Çivrillilerden bir dönem için daha yetki isteyen CHP’li Belediye Başkanı Hakkı Aslan, ilçenin kendi dönemlerinde modernleştiğini, altyapıdan kültür hizmetlerine birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı