REKLAMI GEÇ

Meyve hırsızlarına muhtardan ‘foto kapanlı’ çözüm

Meyve hırsızlarına muhtardan ‘foto kapanlı’ çözüm

Çivril’in Haydan Mahallesi’nde bahçelerde artan meyve ve kablo hırsızlığının önüne geçmek isteyen mahalle muhtarı Ercan Aydın, farklı yerlere foto kapan kurdurdu. Şimdiye kadar aktif olan 4 foto kapanın başarılı olduğunu ve kış aylarında kablo hırsızlarının yakalanmasını sağladığın ifade eden Aydın, 4 foto kapanın daha mahalledeki meyve bahçelerine yerleştirileceğini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2021 Çarşamba, 11:16

Çivril’in Haydan Mahallesi’nde tarım arazilerindeki elektrik kabloları ve meyve bahçelerindeki ürünlerde son zamanlarda yaşanan hırsızlık olaylarına mahalle muhtarı ‘foto kapan’ ile çözüm buldu.

İlk olarak geçen kış mahalledeki meyve bahçelerinin çeşitli yerlerine kurulan foto kapanlar, kış aylarında bahçelerden kablo çalan hırsızların yakalanmasını sağladı.

Foto kapanların başarılı olduğunu gören muhtar Ercan Aydın, mahallelinin de desteğiyle 4 foto kapan daha aldı. Foto kapanların önümüzdeki günlerde mahalledeki meyve bahçelerinin farklı yerlerine yerleştirileceği ifade edildi.

HIRSIZLIK OLAYLARI AZALDI

Mahalle muhtarı Ercan Aydın, bölgede son yıllarda kablo ve meyve hırsızlığının arttığını, foto kapanların kurulmasının ardından mahallelinin rahat bir nefes aldığını anlattı.

Muhtar Aydın, “Geçtiğimiz yıl meyve bahçelerine kurduğumuz foto kapanlar, kış aylarında kablo hırsızların yakalanmasını sağladı. Mahalle halkımız foto kapanların kurulmasıyla rahatladı. Önceden hırsızlar araçlarıyla meyve bahçelerine gelip ürünleri toplayıp götürüyorlardı. Artık kimse gelemiyor. Mahalle halkımızın da desteğiyle 4 foto kapan daha aldık önümüzdeki günlerde mahallemize kuracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı