REKLAMI GEÇ

MÜDÜRLERE PERFORMANS KRİTERİ

MÜDÜRLERE PERFORMANS KRİTERİ

İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ilçe gezilerine Çivril ile devam etti. Burada yaptığı toplantıda okul müdürlerinden, eğitimdeki çıtayı yükseltmek için daha fazla çaba sarf etmelerini isteyen Oğuz, “Okullarımızı klasik okul yapısından uzaklaştıracağız. Bakanlığımız bu yıl ilk defa millî eğitim müdürleri ve okul müdürleri hakkında performans kriterleri oluşturuyor” diyerek yeni uygulamalar hakkında da bilgilendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2015 Perşembe, 13:56

Çivril’de yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Maarif Müfettişleri Başkanı Musa Dinç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Şener Bayram ve Hüseyin Başgün, Şube Müdürü Mustafa Vural, Çivril İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Özcan ile okul ve kurum müdürleri katıldı.

denizli-milli-egitim-civril-toplanti-ic

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, ilçenin eğitim öğretim durumu hakkında bilgi verdiği toplantıda, 72 okul-kurum ile Çivril İlçesinde eğitim hizmeti verdiklerini söyledi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “İlçelerimizdeki eğitim yöneticileri ile bir araya gelerek, eğitim adına yapılan güzellikleri yerinde görmek için sizlerle buluştuk. Aynı zamanda varsa bölgesel sorunları tespit etmek istiyoruz. Yapılan merkezi sınavlarda il olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Buda memnuniyet verici bir durum. Gittiğimiz ilçelerde başarı istatistiklerini çıkarmaktayız ve başarının yükseltilmesi adına girişimlerde bulunuyoruz. Denizli olarak bireysel başarının değil genel başarının peşindeyiz” dedi.

MÜDÜRLERE PERFORMANS KRİTERLERİ GELİYOR
Eğitim öğretim çalışmalarında benimsedikleri üç husus olduğunu dikkat çeken Oğuz, “Okul güvenliği, hijyenik ortamlarda eğitim öğretim yapılması ve başarının artırılması. Bunların oluşturulması ve geliştirilmesindeki en önemli faktör siz eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimize ışık tutmalı ve yol göstermeliyiz. Çıtamızı daha da yukarı taşımak için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. Okullarımızı klasik okul yapısından uzaklaştıracağız. Bakanlığımız bu yıl ilk defa millî eğitim müdürleri ve okul müdürleri hakkında performans kriterleri oluşturuyor. Okullarımızın albenisi olmalıdır. Konfor olarak adeta 5 yıldızlı otel kalitesinde olmalıdır. Okullarımızın dış görünüş olarak da soğuk görüntüden sıyrılmaları gerekiyor. Çivril’de her kademedeki okulumuzdan model okullar seçeceğiz. Ayın ve yılın okulu olarak ödüllendirmelerde bulunacağız. Bu okullarımız konsept okullar haline geldiğinde tüm kamuoyunla paylaşacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı