REKLAMI GEÇ

Öğrencilere şehir turu

Öğrencilere şehir turu

Çivril’de bulunan Özdemirci İlköğretim Okulu öğrencilerinden bir grup hayırseverlerin desteğiyle Pamukkale, Emniyet Müdürlüğü, MOBESE Merkezi ve Çamlık Mesireliğini gezdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2009 Salı, 22:07

Denizli’nin Çivril İlçesi’ne bağlı Özdemirci Beldesi’nde bulunan Özdemirci İlköğretim Okulu’nun 5., 7. ve 8’inci sınıflarında eğitim gören başarılı 50 öğrenci  hayırseverlerin desteği ile bir günlük geziye katıldı. Geziye katılan öğrenciler arasında daha önce hiç Denizli’ye gelmemiş öğrencilerde bulunuyordu.

Denizli Belediyesinin tahsis ettiği otobüsle sabah Okul Müdürü Hüseyin Kundakçı ve Okul Aile Birliği Başkanı Aytekin Aydın önderliğinde okullarından alınan öğrenciler, Pamukkale’ye götürüldü. Öğrenciler Pamukkale’deki müzeyi ve travertenleri gezdi. Antik havuzda öğrencilere Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk tarafından kokteyl ikram edildi. Pamukkale’nin altında bulunan Kocaçukur’daki gölü de gezen öğrenciler daha sonra Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Özel Servergazi Lisesi’nde, lise müdürü Zeki Göçer tarafından verilen öğle yemeğine katıldı. Tiyatro sanatçısı Hamdi Yılmaz’da, ‘Nasrettin Hoca’ kıyafetiyle öğrencilerin gezisine katıldı.    

Yemeğin ardından İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan’ın davetlisi olarak Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan MOBESE Merkezi’ne giden öğrenciler burada kenti gözleyen kameraların çalışması hakkında bilgi aldı. Çevik kuvvete ait akrep ve panzerleri de inceleyen öğrenciler, panzer tarafından yapılan gösteriyi ilgiyle izledi. Dana sonra Fatih Mahallesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü ana binasına giden öğrencilere İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Murat Arslan tarafından teşkilat ile ilgili bilgiler verildi. Daha sonra öğrenciler, müdürlük bahçesinde Narkotik Köpeği ‘Volkan’ın gösterisini ilgi ile izledi.

Emniyet Müdürlüğü’nden sonra Çamlık Mesireliği’ne gelen öğrenciler hayvanat bahçesini ve saklı gölü gezerek, BELTAŞ Müdürü Mehmet Teke’nin verdiği kokteyle katıldı. Burada öğrencilerin gezisine Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan’da katıldı. Öğrencilerle sohbet eden Vali Yavuz Erkmen, hazırlayacakları proje sayesinde il özel idaresi kaynaklarıyla köy ve ilçe okullarında eğitim gören öğrencilerden hiç Denizli’ye gelmeyenlerin belirleneceğini ve onlara il gezisi düzenleneceğini söyledi. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de belediye olarak eğitim ve öğretim söz konusu olduğunda tüm imkanları sonuna kadar kullanmaktan çekinmediklerini söyledi. Geziye katılan okul birincisi Şeyma İyiol’a altın hediye eden Vali Erkmen, Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi tarafından öğrenciler için hazırlanan hediyeleri dağıttı.

Geziye katılan öğrencilere, Denizli Belediyesi tarafından şapka, tatil kitapları ve boyama kitapları, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından tşört, Türkiye İş Bankası tarafından “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler” adlı kitap, Kimse Yok Mu Derneği tarafından birer oyuncak armağan edildi. Enfo Key Firması sahibi Süleyman Helvacı da öğrencilere okul tuvaleti için dezenfekte cihazı gönderme sözü verdi. Denizli Rotary ve Delikliçınar Rotary de çocukların gezisine destek verdi. Geziye katılan çocuklar akşam saatlerinde beldelerine geri döndü.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı