REKLAMI GEÇ

Öğrencilerin Çivril turu

Öğrencilerin Çivril turu

Çivril Belediyesi üniversite öğrencilerine yönelik tanıtım gezisi düzenledi. Geziye katılan öğrenciler, eğitim gördükleri ilçenin tarihi ve doğa güzelliklerini daha yakından tanıma imkanı yakaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2017 Perşembe, 15:26

Çivril Belediyesi, kültür hizmetleri kapsamında “Çivril Tanıtım Gezisi” düzenledi. Geziye, Çivril Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu’nda öğrenimlerini sürdüren öğrenciler katıldı.

Çivril Belediyesi’ne ait ulaşım araçları ile sabah erken saatlerde yola çıkan öğrenciler, ilk olarak ilçeyi kuşbakışı gören Bayraktepe mesirelik alana götürüldü. Burada öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirerek, eğitimlerini devam ettirdikleri Çivril’in doğal güzelliğini tepeden gördü.

Çay molası için Çivril Sosyal Tesisleri’ne geçen öğrenciler, doğada suyun ve yeşilin buluştuğu Kalkolitik döneme ait kalıntıların bulunduğu Işıklı Gölü ve civarını görme imkanı buldu. Işıklı Gölü’nün eşsiz manzarasından etkilenen öğrenciler, birçok balık türüne ve kuş türüne ev sahipliği yapan göle hayran kaldılar.

Öğrenciler, 13. Yüzyıl beylikler devri mimarisini ve bünyesindeki devşirme malzemeler ile oluşturulan Emirhisar Mahallesi’ndeki Dedeköy Camii ve türbeleri de ziyaret ederek, iki kültürün yansımalarını inceleme şansı yakaladılar.

Geziye katılan öğrenciler, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’e teşekkürlerini sunarak, geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tanıtım gezisi Ahmetçik Parkı Mesirelik Alanı’nda vakit geçirilmesi ile son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı