REKLAMI GEÇ

Servis kazaları artınca jandarma harekete geçti

Servis kazaları artınca jandarma harekete geçti

Son dönemlerde artan servis kazaları jandarmayı harekete geçirdi. Meydana gelen servis kazalarındaki yaralanmaların tamamının emniyet kemeri takılmamasından kaynaklanmasıyla yola çıkan jandarma ekipleri, öğrencilerin bu kurala aymalarını sağlayacak eğitim ve denetim yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2018 Perşembe, 12:21

5 Aralık’ta Cankurtaran, 27 Şubat’ta da Çivril’de meydana gelen servis kazalarında çok sayıda öğrencinin yaralanması jandarmayı harekete geçirdi. Kazaların ardından yapılan incelemelerde yaralanmaların tamamının emniyet kemeri takılmamasına bağlı olarak geliştiğini belirleyen jandarma, bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü’nce Çivril’de lise öğrencilerini taşıyan 90 servis aracı denetlenecek ve şoförlerine eğitim verilecek. Özellikle öğrencilerin emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik bilgilendirme yapmayı planlayan jandarma ekipleri, tüm servis araçlarına kemer takma zorunluluğu ile ilgili yazı asılmasını sağlayacak.

Yalnızca Çivril’de yaklaşık 1500 öğrencinin, servis ile okula ulaşım sağladığına dikkat çeken jandarma yetkilileri, emniyet kemeri takmanın önemi ve yasal bir zorunluluk olduğunu öğrencilere anlatacak. Bilgilendirme süreci sonunda ise denetimlere başlanacak ve okul servisinde emniyet kemeri takmayan lise öğrencilerine idari para cezası uygulanacak.

Pilot uygulama olarak Çivril’de başlatılan servislerde emniyet kemeri takma uygulaması, daha sonra diğer ilçelere de yayılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı