REKLAMI GEÇ

Siirt’in Yeni Valisi Denizlili Ahmet Aydın

Siirt’in Yeni Valisi Denizlili Ahmet Aydın

İstanbul’da iki yıla yakın bir süredir “Mülki İdare Amiri” sıfatıyla Atatürk Havalimanı’ndan Sorumlu Vali Yardımcılığı görevini yürüten Denizlili Ahmet Aydın, son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Siirt Valiliği’ne atandı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2012 Cuma, 15:00

Murat ACAR

İstanbul’da iki yıla yakın bir süredir “Mülki İdare Amiri” sıfatıyla Atatürk Havalimanı’ndan Sorumlu Vali Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Aydın, son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Siirt Valiliği’ne atandı. Böylece Ahmet Aydın Atatürk Havalimanı’nda görev yaptıktan sonra Siirt’e atanan 2. vali oldu.

Daha önce Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri’yken Hüseyin Poroy Amasya Valisi, Murat Yıldırım da Siirt Valisi olarak atanmıştı. Ahmet Aydın, daha önce 6 ilçede Kaymakamlık, 4 ilde vali yardımcılığı yaptı.

Diyarbakirspor başkanlığı da yaptı
Ahmet Aydın bu arada Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni yaptığı yıllarda Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı görevini de yürüttü. Ahmet Aydın vali olarak atandığı Siirt’te 2003 yılında Vali Yardımcılığı görevini de yürütmüştü.

AHMET AYDIN KİMDİR?
1967 yılında Denizli’nin Çivril İlçesi, Kıralan Kasabası’nda doğdu. 1990 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını 1991 yılında Diyarbakır Barosu’nda tamamladı. 1992 yılında Kaymakam Adayı olarak Aydın’da göreve başladı. Yabancı dil ve mesleki eğitim için 8 ay İngiltere’de kaldı. 1995 yılında Denizli-Babadağ ve Burdur Yeşilova Kaymakam Vekilliği yaptı. 1996 yılında Tokat-Almus Kaymakamlığı’nın ardından sırasıyla Ardahan-Damal Kaymakamlığı, Batman Vali Yardımcılığı, Kastamonu – Pınarbaşı ve Azdavay Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında Siirt Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada, yaşanan deprem nedeniyle 2 ay süreyle Bingöl Vali Yardımcılığı görevini ifa etti. 2006 yılında Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı, Sur Belediye Başkanlığı ve Diyarbakır Valiliği Hizmet Vakfı Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında İstanbul Vali Yardımcılığına atandı. 24 Ağustos 2010 tarihinden bu yana Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri olarak görev yapan Aydın son valiler kararnamesi ile Siirt Valiliği’ne atandı. Aydın, evli ve dört çocuk babası. Aydın iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı