REKLAMI GEÇ

TARİHİ MEZARLIKTAN YOL GEÇTİ

TARİHİ MEZARLIKTAN YOL GEÇTİ

Çivril duble yolunun yapımı sırasında Yamanlar Mahallesi’ndeki tarihi mezarlığın bir bölümünden yol geçti. Kırık mezar taşlarını gören 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, “Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı parçalanmış” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2015 Cumartesi, 12:02

Ferah IŞIK-Tunay YAZICI/ (DHA)
Bir süreden bu yana yapımı devam eden ve plan gereği Yamanlar Mahallesi’ndeki tarihi mezarlıktan geçen Denizli- Çivril duble yolu için Karayolları, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden izin aldı. Yolun geçtiği mezarlıktaki bölüme hiçbir zarar vermeden yapılması koşuluyla izin verildiği belirtildi. Üzerinde, Osmanlıca yazılar olan birçok mezar taşını kırılmış halde gören mahalle halkı bu duruma tepki gösterdi.

denizli-civril-tarihi-mezarliktan-yol-gecti-ic-1

Dedesinin babasına ait mezar taşını görünce gözyaşlarını tutamayan 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, “Mezarın üzerinden asfalt geçer mi? Buraya bir de SİT alanı diyorlar. Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı parçalanmış. Buna sebep olanlar kahrolsun” diyerek tepki gösterdi.

denizli-civril-tarihi-mezarliktan-yol-gecti-ic

GEÇMİŞE SAYGIYA DAVET ETTİ
CHP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan ise bu konuda suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Mezarlığa zarar verilmeden yolun yapılması gerekirdi. Geçmişine sahip olmayan toplum değiliz. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Burada atalarımız yatıyor. AKP iktidarının zihniyetidir bu durum. Bunların geçmişe gösterdikleri saygı işte böyle oluyor. Atalarımızın üzerinden yol geçiriyorlar. İnsanları geçmişine saygılı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Şikayetler üzerine mezarlığa gelen jandarma ekipleri, bir süre bekledi ve vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı