REKLAMI GEÇ

Türk Hava Kurumu’nun binası icradan kelepir fiyata satıldı, yeni yer aranıyor

Türk Hava Kurumu’nun binası icradan kelepir fiyata satıldı, yeni yer aranıyor

Çivril’de hizmet veren Türk Hava Kurumu’nun 2 katlı binası, genel merkezin çektiği krediye ipotek olarak göstermesi nedeniyle icradan yarı fiyatına satıldı. Binayı boşaltmaları için tebligat gönderilen çalışanlar yeni bina arıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2020 Pazar, 13:10

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, ülkenin en köklü kuruluşlarından olan Türk Hava Kurumu’nun (THK) Çivril’deki şubesinde icra şoku yaşanıyor. Genç Çivril Gazetesi’nin haberine göre; Tük Hava Kurumu Genel Başkanlığı özel bir bankadan çektiği kredinin teminatı olarak bazı ilçelerdeki binaları gösterdi. Başkanlık krediyi ödeyemediği için aralarında Denizli’nin Çivril ilçesindeki kurum binası dahil bazı binalara icra geldi.

İçenin Saray Mahallesi Yeniyol Değirmen Caddesi’nde hizmet veren kurumun 2 katlı binası, -edinilen rayiç fiyat bilgilerine göre- ederinin yarı fiyatına, 550 bin liraya icradan satıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından kurum müdürüne tebligat gönderildi, binayı boşaltmaları istendi. Kurumun taşınmak için bina aradığı öğrenildi.

CHP’DEN TEPKİ: KOMİK BİR RAKAMA SATILDI
Çivril Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kurumun Çivril’de faaliyet gösteren kendi binasının banka borcu yüzünden hacizden satıldığını ifade etti.

İlçenin merkezi bir noktasında yer alan iki katlı binanın haciz karşılığı komik bir rakama satıldığını söyleyen Yazıcı, iktidarın Türk Hava Kurumu’nu amacından uzaklaştırdığını, kamuoyunda en çok tartışılan kurumlardan biri haline getirdiğini kaydetti.

Yazıcı, olayla kurumun itibarının zedelediğini belirterek, icra işleminin tüm ülkede olduğu gibi Çivril’de de oldubittiye getirildiğini aktardı.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 20 Temmuz 2020, 12:55

TÜRK ismini silmek için her şeyi yapıyorlar. Kimler diye siz sorun kendinize ve görün.

ibrahimdabancali   -  Bağlantı 19 Temmuz 2020, 18:01

bunlar daha iyi gunlerimiz daha neler neler satilacak sira demekki kucuk binalara kadar indi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı