REKLAMI GEÇ

Zehirlenen kızıl akbaba tedavi edildi, doğaya salınacak

Zehirlenen kızıl akbaba tedavi edildi, doğaya salınacak

Çivril’de çobanlar tarafından bitkin halde bulunan ve zehirlendiği anlaşılan kızıl akbaba Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edildi. Nesli tükenme tehlikesi bulunan akbaba iyileşmesinin ardından yeniden doğaya salınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2019 Salı, 16:22

Yaklaşık 10 gün önce Çivril Akdağ’da çobanlar tarafından bitkin halde bulunan kızıl akbaba tedavi edilmek üzere Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi.

Nesli Türkiye ölçeğinde tehlike altında olan kızıl akbabanın zehirlendiği teşhisi konulurken, yırtıcı kuş hemen tedavi altına alındı. 10 günlük yoğun tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşturulan kızıl akbabanın kısa süre sonra doğal yaşamına yeniden bırakılacağı belirtildi.


YENİDEN DOĞAYA BIRAKILACAK
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi veterinerlerinden Hasan Kılıç, kızıl akbabanın Çivril Akdağ’da çobanlar tarafından bitkin halde bulunduğunu belirterek, “Kızıl akbabanın ilk müdahalesinde zehirlendiği teşhisini koyduk ve buna yönelik müdahalelerde bulunduk. İlk önce zehrin kana karışmaması için gerekli enjeksiyonları yaptık. Daha sonra destekleyici tedaviler uyguladık ve sağlığına yeniden kavuşturduk. Nesli tehlike altına olan kızıl akbabayı tekrar doğaya salacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı