REKLAMI GEÇ

Denizli engelsiz bir kent olacak

Denizli engelsiz bir kent olacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte engellilerin yaşam kalitelerini artırmak için düzenlemeler yaptıklarını belirterek, “Denizli engelsiz bir kent olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2014 Pazartesi, 15:11

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Zolan, huzurlu ve güvenli bir toplum yaratılmasının yolu, engelli vatandaşların toplum ile uyum içinde ve toplumun ayrılmaz birer parçası olmasıyla mümkün olduğunu belirtti.

Başkan Zolan mesajında “Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna getirecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir.Diğer önemli görevimiz ise, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dahil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır” dedi.
Asıl engelin beyinlerde, yüreklerde olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Geriye dönüp 10 yıl öncesine baktığımızda, engellilerimize sunulan imkanlar ve ülkemizin sosyal devlet olma yolunda katettiği mesafe, hayal bile edilemeyecek noktaya geldi. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkanı sağlamak yerel yönetim olarak da bizim önceliklerimiz arasında.

Bu çerçevede Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar ve projeler yürüttük. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başarıyla uyguladığı ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri’nde ülkemize birincilik getirdi. Şehrin büyük bir bölümünde gerçekleştirdiğimiz üstyapı çalışmalarında, parkların dizaynında kamusal alanlarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, toplu taşıma alanında hep engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için hareket ettik. Türkiye’de ilk kez belediye olarak şehrin erişilebilirlik haritasını Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte hazırladık ve internet ortamında kamuoyu ile paylaştık. Bu ve benzeri çalışmalarımız, engellilerimizin yaşam kalitesini artırmak içindir.

Unutulmamalıdır ki, herkes potansiyel birer engelli adayıdır. Birkaç dakika sonra düşüp engelli kalmayacağımızı kimse garanti edemez. Bu nedenle herkes kafalarındaki ve yüreklerindeki asıl engeli kaldırmalıdır. Bu şekilde değerlendirme yapmalıdır. Eğer kafalarda ve yüreklerde engeller kaldırılmışsa fiziksel engeller bizim hayatımızı sürdürmemize ve yaşamamıza mani olamaz. ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle, engelli yurttaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu haftanın engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı