REKLAMI GEÇ

Edirne’de Kızılcabölük rüzgârı esti!

Edirne’de Kızılcabölük rüzgârı esti!

2. Uluslar arası Edirne Kültür ve El Sanatları Festivaline katılan Kızılcabölük Belediyesi, açtığı stantla festivalin ilgi odağı oldu.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2009 Cuma, 17:43

2. Uluslararası Edirne kültür ve el sanatları etkinlikleri 5–15 Kasım tarihleri arasında tarihi Ekmekcizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda yapıldı. Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ülkelerden el sanatları temsilcilerinin katıldığı etkinlikte Kızılcabölük Belediyesi de yer aldı. Kızılcabölük’ün geleneksel el dokumaları ile katıldığı etkinlikte yoğun bir ilgi kaynağı oldu.

Etkinlik süresince açılan sergi ve kültür etkinliklerine Edirne ve çevresinden olduğu kadar Bulgaristan ve Yunanistan da yoğun ziyaretçi akını oldu.
Kızılcabölük dokumalarının ve bu dokumalardan elde edilen ürünlerin sergilendiği tanıtım standı da ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlardan oldu. Edirne Vali Yardımcısı, İsveç Büyükelçiliği Kâtibesi, Bulgaristan Ataşesi, Yunanistan Evros Bölge Kaymakamı ve Edirne Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri Kızılcabölük Belediyesi standına özel olarak ziyaret etti.
Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu da, 2. Uluslararası Edirne kültür ve el sanatları etkinliklerine katıldı. Stantları olan kurum, kuruluş ve şahıslara tek tek ziyaret ederek onlarla sohbet eden Abdülkadir Uslu izlenimlerini ve düşüncelerini şöyle aktardı: “ Edirne valiliği ve organizatör Limon Ağacı firmasının daveti üzerine katıldığımız bu etkinliklerin asıl amacı, temsilcileri azalan, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını ve sanatçıları teşvik etmek. Aynı zamanda da sanatçıları ve sanatlarını tanıtma fırsatı sağlamak. Biz de Kızılcabölük’ ü tanıtmak Kızılcabölük el dokumalarını ve ürünlerini tanıtmak amacıyla Kızılcabölük Belediyesine temsilen İsmail Makav ve Emin Dilemre arkadaşlarımızla bu fuara katıldık. Edirne de yapılan en büyük etkinlik olan bu organizasyona yurt dışından da katılımlar oldu.
Edirne yazılı ve görsel basınının da yakın ilgisiyle karşılaştık. Edirne’nin tek yerel TV kanalı olan Edirne TV’de bir program yapma imkânı bulduk. Ayrıca özel bir yapım firmasına hazırlatılan bir belgesel ve etkinlik tanıtım çekimlerinde de yer alarak Denizli’yi ve Kızılcabölük’ü anlattık” dedi.

Etkinlik içerisinde yer alan “Kızılcabölük Defilesi” nde sergilenen Kızılcabölük Hanefi ve Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi tasarımı olan ürünler izleyenlerin takdirlerini kazandı.
Kızılcabölük gömleği ile sahneye çıkan İranlı Sanatçı Ahmir Ghandi ve Selahattin Kaçanoğlu’nun sunduğu müzik eşliğinde sergilenen defilede, Edirne Kırkpınar güzelinin de yer aldığı genç mankenler görev aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı