REKLAMI GEÇ

4 okul kapatıldı

4 okul kapatıldı

Denizli’de, okullarda yapılan deprem incelemesinde, risk altında olduğu tespit edilen 4 okul kapatıldı. Bu okullardaki öğrenciler, Pazartesi gününden itibaren başka okullarda eğitime devam edecek.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2009 Perşembe, 01:00

Vali Yavuz Erkmen, sabah depremle ilgili yaptığı açıklamanın ardından, akşam saatlerinde bir değerlendirme toplantısı daha yaptı. Vali Erkmen, bugün eğitime ara verilen okullarda, eğitim öğretimin yarın normal şekilde devam edeceğini, riskli oldukları tespit edilen 4 okulun da Cuma günü tatil olacağını söyledi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Vali Yavuz Erkmen, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, eksikliklerin belirlenmesi, olası bir afet durumunda kurumların ne yapacağını bilmesi amacıyla ‘Afet Tatbikatı’nın yapıldığını,

tatbikatın yarın sona ereceğini söyledi. Tatbikatlar çerçevesinde, senaryo gereği bazı etkinliklerin olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erkmen, tatbikatların başlamasının ardından tesadüf eseri zaman zaman küçük depremlerin gerçekleştiğini, ancak bu tatbikatın meydana gelen depremlerle ilgisinin olmadığını söyledi.

Bazı uzmanların Denizli’de büyük deprem beklendiğini, bazı uzmanların da deprem beklenmediği yönünde açıklamalar yaptığını ve bu açıklamaların ardından vatandaşların telaşlanıp, Valiliği arayarak bilgi almak istediğini söyleyen Vali Erkmen, en doğru bilgiyi vermek ve vatandaşları aydınlatmak için basın toplantısı düzenlediklerini, yüzde 1 ihtimal dahi olsa vatandaşlarımızın en doğru şekilde bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bugün tatil edilen okulların, yarın normal bir şekilde eğitimlerine devam edeceğini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, yapılan deprem testinde 4 okulun risk altında bulunduğunun tespit edildiğini, Merkez İmam Hatip Lisesi, Göveçlik, Goncalı ve Eskihisar Beldelerinde bulunan okulların risk altında bulunduğu için yarın buradaki okullara eğitime ara verildiğini, ayrıca 28 konutun da risk altında bulunduğunu ve konutların da tahliye edildiğini dile getirdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar ise, yaşanan depremlerin olması gereken sarsıntılar olduğunu, olmamasının düşündürücü olacağını, yaşanan depremlerle de büyük deprem olacak düşüncesinin yanlış olacağını söyledi. Büyük bir deprem beklentisi içinde olmadıklarını sözlerine ekleyen Kumsar, yapılan tatbikatın son derece yerinde olduğunu ve bu sayede kurumların ve kurumlarda çalışan görevli personelin eksikliklerini gidermesi için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı