REKLAMI GEÇ

Okuyamayan kadınlara müjde

Okuyamayan kadınlara müjde

Denizli Valiliği tarafından düzenlenen ‘Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri- Denizli Buluşması’ toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan,eğitimini tamamlayamayan kadınlara müjde verdi. Ramazan ÇETİN /DENİZLİ, (DHA) Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri- Denizli Buluşması’ toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, gönül elçileri ve çok sayıda davetli…

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2013 Cuma, 18:25

Denizli Valiliği tarafından düzenlenen ‘Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri- Denizli Buluşması’ toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan,eğitimini tamamlayamayan kadınlara müjde verdi.

Ramazan ÇETİN /DENİZLİ, (DHA)
Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri- Denizli Buluşması’ toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, gönül elçileri ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Yardımcısı Asan, kadın, çocuk, yaşlı, engelliyle yoksullar için çeşitli uygulama ve politikalar geliştirdiklerini belirtti.

Asan, Bakanlığın 35 bin çalışan personeli bulunduğunu ifade etti. Asan, “Bunun 3 katına dahi çıksak, yine de yapacağımız işler bu kadar kişiyle yapılabilecek durumda değil. Bizim gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var. Bunun için Gönül Elçisi Projesi’ni başbakanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesiyle başlattık. Projede geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye genelinde 307 bin 600 gönül elçisine ulaştık. Denizli’de de bu projeye 8 bin 756 kişi destek veriyor. Gönüllü olarak yardım etmek, sadece o kişinin değil gönüllülerin de dünyaya bakış açısını değiştiriyor. Gönül Elçileri Projesi, bakanlığın en üst projesi oldu. iki yıl içinde 6 projeyi daha hayata geçireceğiz” dedi.

YÜZLERCE AİLE KORUYUCU OLMAK İÇİN BAŞVURDU

Bakan Yardımcısı Asan, Koruyucu Aile Projesi’nin de bakanlığın önemli projeleri arasında olduğunu kaydetti. Asan, “Geleceğimiz çocuklar olduğu için sistemimizde çocuklara yönelik problem olan alanları inceledik. Gördük ki insanımız kendisine emanet edilen çocukları korumada çok istekli. Projede kampanyanın çok büyük etkisini gördük. Çünkü çok büyük bir başarı sağladık. Türkiye geneline 2 bin 170 kişi koruyucu aile olmak için başvuru yaptı. Bu sayı sadece üç ay içerisinde tüm zamanların 2 katı oldu. Bu kampanyada 549 çocuk, aile yanına yerleştirildi” diye konuştu.

KADINLARA MÜJDE

Aşkın Asan, eğitimlerini tamamlayamayan kadınlar için de Türkiye çapında uygulanacak proje geliştirdiklerini ifade etti. Asan, “Türkiye’de özellikle kadınlarda iyi değiliz. Bunu değiştirmemiz lazım. Eğitimleri yarıda kalanlar için bu projeyi de Koruyu Aile Projesi’nden sonra hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından Buldan Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Şevik, Bakan Yardımcısı Asan’a çeyiz sandığı hediye etti. Daha sonra görme engelli çocukları umreye götüren gönül elçilerine teşekkür plaketi verildi.

Toplantının sonundaysa Meska Toplum Merkezi’nde Aile Eğitim Programı’nı tamamlayan kadınlara sertifikaları Bakan Yardımcısı Asan tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı