REKLAMI GEÇ

Erdoğan PAÜ’de açılışlar yaptı

Erdoğan PAÜ’de açılışlar yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi’nde fahri doktora unvanı aldığı törende, ekonomik, sosyal ve siyasi bakımdan gelişen Türkiye’ye 27 Mayıs’tan kalma anayasanın ayak uyduramadığını belirterek, yeni anayasada muhalefetin desteğini alamadıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2013 Pazar, 09:51

ŞENGÜL BOZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki gün devam edecek Denizli gezisine, Çınar Meydanı’nda düzenlenen miting ve toplu açılış töreninden sonra, PAÜ’ye geçti. Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki yatırımların açılışı gerçekleştiren Başbakan Erdoğan’a, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Fahri Doktora unvanı verildi.

Fahri Doktora Unvanı törenine başbakan Erdoğan’ı Denizli gezisinde eşlik eden Bakanlar, Vali Abdülkadir Demir, AKP Denizli milletvekilleri, Üniversite Senatosu ve öğretim üyesi akademisyenler katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Fahri Doktora Unvanı verilmesine karar verildiğini belirten Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, açılışı yapılan üniversite birimlerine bilimsel çalışmalara ve akademik kadroya yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.

DOKTORA CÜBBESİ GİYDİ
Rektör Bağcı konuşmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a akademik cüppesini giydirip, doktora diplomasını sundu. Fahri Doktora cüppesi ile kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, son 11 yıl içinde her ile bir üniversite kurulduğunu belirterek, “11 yıl önce toplam 53 devlet 23 vakıf olmak üzere toplam 76 üniversitemiz vardı. Üniversitemiz varken, 2013 yılında 51 devlet, 48 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 99 yeni üniversite kurduk. Türkiye’de toplam sayısı 175’e ulaştı.2002 yılında yükseköğretim bütçesi 2,5 milyar lira iken 2013 yılında yüzde 510 artırarak 15 milyar liraya çıkarttık” dedi.
ic

Konuşmasını öğrenci kredileri ve kredi yurtlar kurumu ile ilgili çalışmalarına değinerek tamamlayan Başbakan Erdoğan, Denizli ziyaretinin ilk günü turunu tamamlayarak Polisevi’nde istirahate çekildi.
Başbakan Erdoğan, Denizli Gezisi’nin ikinci gününe Sarayköy Jeotermal tesislerine yapacağı ziyaret ile başlayacak. Daha sonra Tavas, Acıpayam ve Çivril ilçelerini ziyaret ederek halka hitap edecek olan Erdoğan, akşam saatlerinden Denizli’den ayrılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı