REKLAMI GEÇ

Pamukkale ve Göller Ekspresi müjdesi

Pamukkale ve Göller Ekspresi müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Delikliçınar Meydanı’nda toplu açılış ve miting gerçekleştirdi. 1,5 saat gecikmeyle alana gelen Erdoğan, “Denizli’ye büyükşehir sözümüzü tuttuk” dedi, Pamukkale ve Göller Ekspresi’nin yakında sefere başlayacağı müjdesini verdi. Erdoğan beklentilerin aksine belediye başkan adaylarını açıklamadı.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2013 Cumartesi, 19:33

Başbakan’ın mitingi için üst düzeyde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar alana kurulan kontrol noktalarında üst aramaları yapılarak alındı. Bu arada Kenan Evren Bulvarı Lise Kavşağı’ndan kapatıldı. Kontrol noktasından Çınar Meydanı’na kadar ara sokaklardan dahi vatandaşların geçişine uzun verilmedi.

GÜVENLİK TEPKİSİ
Sıkı güvenlik tedbirleri vatandaşların tepkisini çekti. Geçişlerine izin verilmeyen vatandaşlar, güvenlik güçlerine tepki gösteriyor.

HAVADAN DA GÜVENLİK
Güvenlik önlemleri karada olduğu kadar havada da çok sıkıydı. Polis helikopteri mitingin yapılacağı Çınar Meydanı üzerinde ve çevresinde sürekli denetim uçuşu yaptı.

anons

İLK KEZ ASKERİ ALANA İNİŞ
Saat 16:30’da başlayacağı açıklanan miting, Başbakan’ın Kırşehir programının uzaması nedeniyle gecikti. Saat 17:30’da Çardak Havaalanı’na inen Erdoğan, helikopterle Denizli’ye geldi. Başbakan’ın helikopteri ilk kez Denizli’de askeri alana iniş yaptı. Tugay Komutanlığı’na iniş yapan Erdoğan Başbakanlık’a ait otobüsle miting alanına geldi.

YANINDA 3 BAKANLA GELDİ
Başbakan’la birlikte Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Denizli’ye geldi.

BEKLETTİĞİ ÇİN ÖZÜR DİLEDİ
Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, alandaki vatandaşlardan gecikmeszinden dolayı üzer diledi. Erdoğan, “Sizleri bugün bu muhteşem meydanda beklettiğim için hakkınızı helal edin” dedi. Son 10 yılda Denizli’nin başka bir çehreye kavuştuğunu belirten Erdoğan, açılışını yapacağı yatırımlardan bahsetti. Erdoğan, “ Bugün de Denizli’de 270 milyon lira tutarındaki yatırımların açılışını gerçekleştiriyoruz. Buradan sonra Pamukkale Üniversitesi’ne geçerek 10 ayrı tesisin açılışını yapacağız. Yarın Denizli’nin değişik ilçelerinde olacağım. Sarayköy’de Kızıldere Jeotermal Elektrik Santrali’nin resmi açılışını yapacağız. Bu tesisin değeri yaklaşık 450 milyon lira. Bu büyük yatırımı Denizli’mize kazandıran Zorlu Grubu’na teşekkür ediyorum.

Tavas’ta ise 17 milyon, Acıpayam’da 21 milyon, Çivril’de ise 14 milyon TL tutarındaki yatırımların açılışlarını yapacağız. Denizli’ye bu gelişimizde 876 milyon liralık 84 ayrı tesisin açılışını yapmış olacağız. Bugün resmi açılışlarını gerçekleştirdiğimiz tüm eserlerin Denizli ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

anons

“BÜYÜKŞEHİR SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”
Denizli’ye verdikleri büyükşehir sözünü tuttuklarını ifade eden Erdoğan, “Burada Denizli’ye özellikle bir konuyu hatırlatmanın gerekli olduğuna inanıyorum. 2011’de ne demiştik? 14 Şehrimizle birlikte Denizli’yi büyükşehir yaptık. Şimdi önümüzdeki mart ayında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçecek. Denizli inşallah bir bütün olarak, koordineli olarak büyümeye kalkınmaya devam edecek. Büyükşehir belediyemiz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu

TREN SEFERLERİ MÜJDESİ
Denizli-İzmir demiryolundaki tadilat nedeniyle seferleri durdurulan Pamukkale Ekspresi ile Göller Ekspresi’nin seferlerinin kısa sürede yeniden başlayacağını da açıklayan Erdoğan, Denizli’nin büyükşehir yapılması ile bir gerekliliğin yerine getirildiğini vurguladı.

HAYIRSEVERLERE PLAKET
Başbakan Erdoğan daha sonra eğitime katkı sağlayan hayırseverlere plaket vererek yatırımların toplu açılışlarını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan daha sonra Pamukkale Üniversitesi’ndeki açılış törenine geçti.

Yorumlar

huseyin   -  Bağlantı 30 Eylül 2013, 09:55

Ben mi duyamadım acaba. Denizli için sahte hızlandırılmış izmir-Denizli treninden başka ne söyledi. Stad yok Bölge hastanesi yok ……. ama şehir içi radar uygulamalarında, vergi cezalarında v.b işe yaramaz her haltta pilot olan şehrimiz yine BABAYI aldı sanırım. Durmak yok Denizliyi yollamaya devam…..

uğur   -  Bağlantı 29 Eylül 2013, 10:51

şehir hastanesinden bahseden yok. izmire sadece 30 dk mesafede olan manisaya kaptırılan şehir hastanesinden bahseden yok.neredeyse yıkılmak üzere olan denizli şehir stadı orta süper lig ve ptt 1. lügünde takımları bile olmayan şehirlere yapılan stadlar var ancak denizli şehir stadı yapımı yok. yer zaman pilot olan denizli neden yatırımlarda pilot değil.

ahmet turhal   -  Bağlantı 28 Eylül 2013, 21:24

Gerçekten çok büyük müjdeymiş…herkese hızlı tren müjdesi denizliye Pamukkale ekspres…Denizli bunun cevabını verecek…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı