REKLAMI GEÇ

Belediye’nin alt yapı atağı devam

Belediye’nin alt yapı atağı devam

Denizli Belediyesi, 4 km içme suyu, 3 km yağmursuyu ve kanalizasyon olmak üzere 7 km hat döşeyerek Demokrasi Meydanı ve çevresinin alt yapı sorununu çözüyor.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, aşırı yağışlarda su birikintilerine yol açan Demokrasi Meydanı ve çevresinde alt yapı çalışmalarına başladı. Müdürlüğe bağlı ekipler,

meydanın Bursa Caddesi ile Çamlık Caddesi arasında kalan yol ile Havuzlu köşk ile Zübeyde Hanım Caddesi arasındaki yolu, gerekli uyarı levhaları yerleştirip trafiğe kapattı.

Daha önce yağmurlarda su birikintisine neden olan alt yapı, yaklaşık 2 hafta sürecek çalışmanın ardından sorun olmaktan çıkacak. Ekipler, Bursa Caddesi ile Çamlık Caddesi arasına < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 kilometre uzunluğunda 100’lük, 400’lük ve 500’lük içme suyu borusu döşeyecek. Havuzlu köşk ile Zübeyde Hanım Caddesi arasındaki yola ise 3 kilometre uzunluğunda 200’lük kanalizasyon ve 600’lük yağmursuyu hattı yapılacak.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, 3 farklı noktada yürütülen çalışmaları, yerinde denetledi. Başkan Yardımcısı Çınar, söz konusu çalışmalarda kullanılan malzemelerin, kısa süre sonra belediyenin yapacağı büyük alt yapı projelerine uygun nitelikte olduğunu söyledi. Özellikle içme suyunda Denizli’de bir ilkin gerçekleştiğini ifade eden Çınar, ‘İçme suyu hattında kullanılan font düktil borular kentimizde ilk kez kullanılıyor. Bu boruların 100 yıl ekonomik ömrü var. Buradaki çalışmalar tamamlandığında alt yapıda uzun yıllar sorun yaşanmayacak’ dedi. Bu arada, alt yapı çalışmalarının 500 bin YTL’ye mal olacağı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı