REKLAMI GEÇ

Büyükşehirle Denizli ve Acıpayam kazanacak

Büyükşehirle Denizli ve Acıpayam kazanacak

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında gezilerini sürdüren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın bu kez durağı Acıpayam oldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2014 Salı, 15:00

Acıpayam’a bağlı Kelekçi, Gölcük Beldeleri ile Ören, Çakır, Güney, Oluklu, Bendik, Çiftlik, Hisar, Karaismailler, Saldancık, Yolçatı, Suçatı, Alcı, Akşar, Boğazdere, Eskiköy ve Hacıkurtlar köylerinde vatandaşlar ile bir araya gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ” Son 10 yılda Denizli’de yaptıklarımız ortada. Ancak yeterli görmüyoruz. Biz istiyoruz ki Denizli’nin tümü bu hizmetlerle tanışsın. İşte bunun için Büyükşehir olmak çok önemli” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları’nı sürdürüyor. Başkan Zolan’ın bu kez ki durağı Acıpayam oldu. Acıpayam’a bağlı Kelekçi, Gölcük Beldeleri ile Ören, Çakır, Güney, Oluklu, Bendik, Çiftlik, Hisar, Karaismailler, Saldancık, Yolçatı, Suçatı, Alcı, Akşar, Boğazdere, Eskiköy ve Hacıkurtlar köylerinde vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Zolan’a ilgi her zaman ki gibi yine ilgi yoğundu. Gittiği her yerde sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Zolan hem Büyükşehir ile yaşanacak değişimi anlattı hem de vatandaşlardan gelen istek ve talepleri aldı.

Değişime hazır olun
Büyükşehirle birlikte Denizli’nin tüm noktalarında inanılmaz bir değişim yaşanacağına dikkat çeken Başkan Zolan, ” Denizli çok uzun bir bekleyiş sonunda nihayet Büyükşehir oldu. Bizden önce büyükşehir olanlar bu zaman zarfında bizden çok fazla yol kat etti. Şimdi bu mesafeyi kapatma zamanı. Denizli’nin büyükşehir olmasını sağlayan Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye Milletvekillerimize ve bu yolda desteği olan herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Biz Büyükşehiri adımız, namımız, şanımız büyük olsun diye istemedik. Biz Büyükşehirin imkanları ile büyük işler, büyük projeler yapalım Denizli’nin her noktası kalkınsın, hizmetle tanışsın diye bu mücadeleyi verdik.
denizli-belediye-baskani-zolan-acipayam-ic

Şükürler olsun ki bu amacımıza ulaştık. İnsanlarımızın derdine derman olmak, Büyükşehir’in imkanları ile Denizli’nin her noktasına hizmet götürmek için ilk adım atılmış oldu. Sırada hizmetlerin buralara getirilmesi kaldı. Biz 10 yıl önce Denizli’yi koca bir köyden nasıl verdiğimiz hizmetler ile büyük bir şehre dönüştürdüysek buralarda da sıkıntılarınızı gidereceğiz. Siz Denizli’nin bir zamanlar ne durumda olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Birçok eksiği vardı. Birçok ilçeye imrenirdi. O büyük köyü gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızın da desteği ile bu gün Türkiye’de parmakla gösterilir bir hale getirdik. Fakat biliyoruz ki bu hizmetler sadece merkezde değil Denizli’nin en ücra yerinde de olmalı işte bu sebeple Büyükşehir Denizli için çok önemli” dedi.

Kentte ne varsa köyde de olacak
Birkaç yıl sonra Denizli’nin her noktasında yaşam kalitesinin artacağına dikkat çeken Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: ” Büyükşehir en çok belde ve köylerimize avantajlar sağlıyor. Yasa ile birlikte köylerimizde ki tüm yapılar ruhsatlı hale geliyor. Bunun ötesinde ev yapmak istediğinizde ise sizler için farklı tip projeler üretilecek. İhtiyaca göre farklı büyüklüklerde, bölgenin özelliklerine göre hazırlanacak bu projelerden herhangi birini seçerek evinizi yapacaksınız. Bu projeler için tek kuruş cebinizden para çıkmayacak.
denizli-belediye-baskani-zolan-acipayam-ic-1

Yapı denetim konusunda da endişe etmenize gerek yok. Yapı denetimi de ücretsiz bağlı bulunduğunuz belediye yapacak. Biz istiyoruz ki kent merkezinde yaşayan insanların yararlandığı konfordan, hizmetten köylerimizde yaşayanlarda yararlansın. Yasa gereği Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin mahalle statüsü kazanan belde ve köylere bütçelerin en az yüzde 10’u kadar her yıl yatırım yapmak zorunda. Bu kaynakla yapılan hizmetler burada yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları yerde mutlu olmalarını sağlayacak. Tıpkı Denizli’de var olan güzellikler artık Denizli’nin her yerinde olacak.”

Gittiği her yerde vatandaşların yoğun sevgisi ile karşılanan Başkan Zolan, Acıpayam gezi programı kapsamında Gölcük Yatılı Bölge Okulu’nu da ziyaret etti. Başkan Zolan burada bir süre çocuklar ile sohbet etti ve voleybol oynadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı