REKLAMI GEÇ

CUMHURİYET TÖRENLERİ İPTAL EDİLDİ

CUMHURİYET TÖRENLERİ İPTAL EDİLDİ

Denizli Valiliği, bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık genelgesine göre Van’da meydana gelen depremden dolayı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tören geçişlerinin ve resepsiyon gibi faaliyetlerin yapılmayacağını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 28 Ekim 2011 Cuma, 16:51

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi. Denizli Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, 28 Ekim 2011 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan Başbakanlık genelgesine göre, “23 Ekim 2011 tarihinde Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesi; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür” denildi.

SADECE ÇELENK SUNDULAR
Cumhuriyet Bayramının 88. Yıldönümü kutlamaları nedeniyle Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Törene, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, 11. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri ve mülki erkan, İdari Yargı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Vali Abdülkadir Demir, çelenk sunma töreni öncesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışması ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Denizli Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini ziyaret ettiler.Vali Abdulkadir Demir, büyük savaşlar yapılarak Cumhuriyetin kurulduğunu, Türk Milletinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük işleri başardığını söyledi. Yaşanan sıkıntıların Türk milletini birbirine biraz daha yaklaştırdığına dikkat çeken Vali Demir, bunun örneğinin Denizli’de fazlası ile yaşandığını vurguladı. Vali Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini ziyaret ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı