REKLAMI GEÇ

Sorunlarımız artarak devam ediyor!

Sorunlarımız artarak devam ediyor!

5 Nisan Avukatlar Günü Denizli’de hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Geçen yıl bugün avukatlık mesleğinin sorunlarını ve avukatların yaşadığı zorlukları paylaşmıştık. Maalesef aynı zorluklar ve sorunlar katlanarak devam ediyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2013 Cumartesi, 17:41

Denizlili avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama etkinliklerin Nisan ayı içerisinde devam edeceğini söyledi.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, 5 Nisan Avukatlar Günü’nün 1987 yılından itibaren, avukatların ve savunma mesleğinin örgütü olan baroların sorunlarını paylaştıkları bir gün olarak kutlandığını söyleyerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atatürk ve şehitlerimizin, yitirdiğimiz değerli başkanlarımızın ebediyete intikal etmiş olan sevgili meslektaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

İlhan, son 10 yılda avukatlara yönelik 300’den fazla saldırı olduğunu söyledi.
İlhan, geçtiğimiz yıl 5 Nisan’da avukatların yaşadığını sorunların dile getirildiğini ancak geçen bir yıl içerisinde değil sorunların çözümü, artarak devam ettiğini belirtti.

İlhan, “Geçen yıl bugün yine bu kürsüde sizlerle avukatlık mesleğinin sorunlarını ve avukatların yaşadığı zorlukları paylaşmıştık. Maalesef aynı zorluklar ve sorunlar katlanarak devam ediyor. Son 10 yılda avukat meslektaşlarımıza yönelik 300’den fazla saldırı oldu. Bu saldırıların kimi ölümle kimi yaralanma ile sonuçlandı. Bu saldırıların bir bölümünün bazıları kolluk görevlilerince gerçekleştirilmesi durumu daha vahim kılmaktadır. Bizler bu yapay sorunların içine itilerek, mesleğimizin icrası sırasındaki sorunlarımız ve hak arama mücadelesindeki çabalarımız görmezden gelinmektedir” diye konuştu.

anons
Avukatlar Günü kutlama etkinlikleri, Baro Lokali’nde düzenlenen kokteyl ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı