REKLAMI GEÇ

Basketbola Küçük Dev Adımlar

Basketbola Küçük Dev Adımlar

Denizli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü-Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ile Forum Çamlık’ın işbirliğiyle hazırlanan ‘Basketbola Küçük Dev Adımlar’ adlı sosyal sorumluluk projesi ile her yıl 50 çocuk basketbolla tanışacak. Proje Açılış törenine İbrahim Kutluay, Harun Erdenay gibi spor dünyasının ünlü isimlerin katılması bekleniyor.

/ DENİZLİHABER / 21 Mart 2013 Perşembe, 17:16

Denizli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ve Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Basketbola Küçük Dev Adımlar Projesi’yle, ekonomik gücü olmayan çocukları spora teşvik etmek ve basketbolu yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri hedefleniyor.
Her yıl 50 çocuk basketbolla tanışacak
Basketbola Küçük Dev Adımlar Projesi kapsamında, Denizli il merkezinde sosyo-ekonomik durumu zayıf bölgelerdeki ilkokullardan her yıl 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflardan 25 kişilik iki öğrenci grubu basketbolla tanışacak.

Geçtiğimiz kasım ayında başlayan çalışmalar çerçevesinde, Forum Çamlık Alışveriş Merkezi tarafından duyurulan projeye dâhil edilecek çocuklar, Forum Çamlık’a gelerek başvuru yapanlar ve Toplum Destekli Polis tarafından saha çalışmalarında 1 ay süreyle yapılan seçmelerde belirlenenler arasından seçildi. Bu gruplar, her yıl farklı bölge okullarından farklı öğrenci gruplarıyla yenilenecek.

Salon, eşofman ve formalar, Forum Çamlık’tan
Çocuklar, okulların toplum hizmetine açılmasını öngören ‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi kapsamında Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda antrenman yapmaya başladı. Salonun zemini, soyunma odaları, ısıtma ve aydınlatma sistemi, Forum Çamlık tarafından bakım ve tamiratı yapılarak projeye uygun hale getirildi.

Ayrıca projede çocukların antrenmanlara güvenli ve rahat bir şekilde gelmelerini sağlamak adına gerekli eşofman, forma gibi malzemeler de Forum Çamlık AVM tarafından temin ediliyor.

Spor ve Medya dünyasından ünlü isimler katılacak
İlköğretim öğrencilerini spora teşvik etmeyi ve basketbolu hayatlarının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen projenin açılış törenine ünlü sporcu İbrahim Kutluay, milli basketbolcu Harun Erdenay gibi isimlerin yanı sıra medya dünyasında tanınmış simaların katılması bekleniyor.
Ayrıca, “Yetenek Sizsiniz”- Akrobatik Basketbol Gösteri Ekibi Karizma Show gösterileri ile açılış törenine renk katacak.

Proje çalış etkinliği çerçevesinde düzenlenecek olan “Anadolu’da basketbol sporunun yeri ve gelişimi”nin ardından basketbolun efsane isimlerinin ‘Küçük Dev Adımlar’a karşı forma giydiği bir gösterinin yapılacağı öğrenildi.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda, Küçük Dev Adımlar, gösteri yapacak. Gösterinin ardından ‘Küçük Dev Adımlar’ bu kez Türk basketbolunun efsane isimlerinin forma giydiği takıma karşı gösteri maçına çıkacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı