REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan, Çameli’de Büyükşehiri anlattı

Başkan Zolan, Çameli’de Büyükşehiri anlattı

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında belde ve köy ziyaretlerini sürdüren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan bu kez Çameli’nin köylerinde idi. Zolan Çameli’ye bağlı 13 köyü ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

/ DENİZLİHABER / 15 Ocak 2014 Çarşamba, 10:36

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında Çameli’ye bağlı köyleri ziyaret etti. Kalınkoz, Sarıkavak, Kirazlıyayla, Elmalı, Taşçılar, Gürsu, Arıkaya, Sofular, Bıçakçı, Kızılyaka, Belevi, İmamlar ve Kınıkyeri köylerinde vatandaşlarla buluşan Başkan Zolan Büyükşehir’in kazanımlarını anlattı, vatandaşların istek ve taleplerini aldı.

Kaymakam Şeref Albayrak’ı ziyaret Başkan Zolan, ilçe çalışmaları hakkında bilgi aldı. Zolan, daha sonra Çameli’ne bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Zolan, ” Bu ziyaretlerimizi hem sizlere Büyükşehir ile birlikte yaşayacağınız değişim hakkında bilgi vermek hem de istek ve taleplerinizi öğrenmek için gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz her yerde bize gösterilen sıcak yaklaşım bizleri son derece mutlu ediyor. Gördüğümüz ilgi iyi ki buralara gelmişiz dedirtiyor. Çameli’nin havası sert olsa ve soğuk olsa da insanları sıcak. Bizlere yakın ilgi gösteren tüm Çamelili vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum “dedi.
denizli-belediye-bsk-osman-zolan-cameli-ziyaret-ic-1

“Denizli’nin en uç noktası dahi hizmet alacak”

Denizli’nin son 10 yılda inanılmaz bir değişim yaşadığını bu değişimin ilçe belde ve köylerde de yaşanması için Büyükşehir yasasının bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimize hizmet için gecemizi gündüzümüze kattık. Hiç bir zaman Denizli’ye makyaj yapmadık. Hep kalıcı işler yaptık. 50 yıllık, 100 yıllık işler yaptık. Tüm vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için çalışıyoruz. Denizli merkezde birçok güzellikler yaptık. Başbakanımız bize sadece merkez değil, tüm şehre hizmet edin dedi. Büyükşehir olduk. Gayretimiz buradan bir şeyler almak değil, hizmet vermek.”

“Köyler iki belediyeden hizmet alacak”
Büyükşehir yasası ile en büyük kazanımı köyler elde edecek diyen Başkan Zolan, Eskiden sadece İl Özel İdaresi kaynakları ile hizmet alan köylerin, yasa ile birlikte hem bağlı bulundukları ilçeden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alır hale geleceğini söyledi.
denizli-belediye-bsk-osman-zolan-cameli-ziyaret-ic

Köylerin günlük ihtiyaçlarının ilçe belediyeleri karşılarken, daha büyük hizmetleri ile Büyükşehir belediyesinden alacağını vurgulayan Zolan, “Kanalizasyon, arıtma, yol gibi ihtiyaçları Büyükşehir karşılayacak. Yasada çok açık ifadeler yer alıyor. Tüm köylerimizde bulunan yapılar Büyükşehir ile birlikte ruhsatlı sayılacak. Ev yapmak istediğinizde ise sizler için farklı tip projeler üretilecek. İhtiyaca göre farklı büyüklüklerde, bölgenin özelliklerine göre hazırlanacak bu projelerden herhangi birini seçerek evinizi yapacaksınız. Bu projeler için tek kuruş cebinizden para çıkmayacak. Yapı denetim konusunda da endişe etmenize gerek yok. Yapı denetimi de ücretsiz bağlı bulunduğunuz belediye yapacak. Biz istiyoruz ki kent merkezinde yaşayan insanların yararlandığı konfordan, hizmetten köylerimizde yaşayanlarda yararlansın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı