REKLAMI GEÇ

Yıl sonuna tamam

Yıl sonuna tamam

Denizli Belediyesi tarafından Mayıs ayında temeli atılan Merkez Efendi Kapalı Pazaryeri’nde çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Osman Zolan, yüzde 75’i tamamlanan Merkezefendi Kapalı Pazar yeri ile ilgili çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Kasım 2013 Perşembe, 13:05

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, inşaatı devam eden Merkezefendi Kapalı Pazar yerini gezdi. Zolan, 1’inci pazaryerinin tamamlanması için geri sayıma başladığını açıkladı.

2004 yılından bu yana gerçekleştirdikleri örnek projelerle Denizli’nin çehresini değiştirdiklerini, Merkezefendi Kapalı Pazar Yeri’nin de bu projelerden biri olduğunu söyleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’ye kazandırdığımız 11’inci pazar yeri olan Merkez Efendi Pazar Yeri’nin temelini Mayıs ayında atmıştık. Mahalle sakinlerimizi ve pazarcı esnafını kışın yağmur ve çamur, yazın da toz ve rüzgardan kurtarmak için pazaryeri yapımına hız verdik ve pazar yerinin yüzde 75’ni tamamladık. Çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi.

Merkez Efendi Kapalı Pazar yerinin de diğer kapalı pazar yerleri gibi sadece alışveriş yapılacak yerler olmadığını, belli dönemlerde bu özelliğinin dışında da kullanıldığını kaydeden Başkan Osman Zolan, Pazar yeri ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Bu yatırımla bölge insanımız alışverişlerinde yazın sıcak ve tozdan, kışın kötü hava koşullarından artık etkilenmeyecek. Bu bölgede daha önce kullanılan yer kötü bir görüntüdeydi. Vatandaşlarımız artık o kötü ortamda alışveriş yapmak zorunda kalmayacak.Kapalı pazaryerlerini kurban kesim alanları olarak da kullanıyor ve istenmeyen görüntülerin oluşmasını engelliyoruz. Bunun yanı sıra bu tür yerler herhangi bir doğal afette insanlarımızın toplanabileceği, sağlık hizmetlerinin sunulabileceği, yemek hizmetinin verebileceği, otopark olarak kullanılabilecek yerler olarak da kullanıma müsait. Bununla ilgili tüm alt yapıları hazır.”

Merkezefendi Kapalı Pazar Yeri’nde 28 dükkan ve 368 stant yer alacak.yüzde 75’i tamamlanan pazar yeri 2 katlı olarak inşa ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı