REKLAMI GEÇ

500 Bin fidan toprakla buluşacak

500 Bin fidan toprakla buluşacak

Denizli Belediyesi, daha yeşil bir Denizli için ağaçlandırma çalışması başlattı. Bu kapsamda ilköğretim, orta öğretim ve lise öğrencilerinin de katkılarıyla ağaç dikim sezonunda 500 bin fidan toprakla buluşacak.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2013 Salı, 16:18

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, her yıl düzenlediği ağaçlandırma çalışmalarına bu yıl da devam ediyor. Bir sezonda 500 bin fidan dikmeyi hedefleyen Denizli Belediyesi, ilk etkinliğini Gürlek’te gerçekleştirdi.

Dentaş, Vakıfbank, Akhan Ahmet Göşin, Merkez, Gazi, Sevil Kaynak, Hacı Halil Bektaş ve Atatürk ilk öğretim okulları, Denizli Anadolu, Anafartalar, Denizli, Denizli Ticaret Meslek, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek, Cumhuriyet, Kazım Kaynak Anadolu liseleri ve Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Liseleri öğretmen ve öğrencileri 30 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikimine ayrıca Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, başkan yardımcısı Şamil Çınar, Nilgün Ök, Mustafa Gökoğlan ile belediye çalışanları da katıldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, dikilen fidanlar büyüyünce Denizli’nin daha da yeşillikler içinde kalacağını belirterek, “Bu yıl 500 bin ağaç dikeceğiz. Merkezde yaşayan her kişi başına 1 ağaç dikeceğiz böylece herkesin bir ağacı olacak. Her yıl bu ağaçlandırma ve çevreye duyarlılık artacak. Bu ağaçlar sizlerle birlikte büyüyecek. Siz büyüyeceksiniz ağaçlarımız da büyüyecek. Sizler gelecekte daha sağlıklı ortamda olacaksınız” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy da, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında binlerce fidanın toprakta can bulacağını kaydederek, “Tek bir fidan ne olacak demeyin. Tek bir insan dünyayı değiştirir. Bir fidan bir ağaç olur nasıl bir insan tarih değiştiriyorsa bir ağaçta insan hayatında çok şeyi değiştirebilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı