Belediye çalışanı horoz dövdü

Denizli’nin Bağbaşı Mahallesi’nde oturan Gezkaya ailesi, bir yıl önce aldıkları Mahmut isimli horozun bir belediye personeli tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Belediye ile vatandaş arasında gerilime neden olan dayak iddiası sonrası, belediyenin dayakçı personeli işten çıkardığı ileri sürülüyor.
/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2013 Cumartesi, 12:58
Denizli’nin Bağbaşı Mahallesi’nde oturan Ayşe Gezkaya, bir yıl önce aldığı ve Mahmut adını koyduğu horozunun belediye işçileri tarafından dövüldüğünü iddia etti.
Bir yıldan beri Horoz Mahmut’a bakan Ayşe Gezkaya , “O bizim aileden biri oldu. Benim iki kızım var. Horoz Mahmut üçüncü çocuğum gibi. Bizimle birlikte yemek yer, bizimle birlikte uyur. Baharda bahçeye indirdim. Doğal ortamla tanışsın istedim. İki gün önce, bahçeye indiğimde horozu kanlar içinde buldum. Yarı baygındı. Sol gözü darp edilmiş. Sopa ile vurulmuş” dedi.
Yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle işçilerin araç ve gereçlerini kendi bahçesine koyduklarını söyleyen Ayşe Gezkaya, “O gün, araç ve gereçler alınmış. Mahmut’u dövenler de bu işçilerdi. Belediye’ye şikayet ettik. Mahmut’u veterinere götürdük. Kanatlı hayvan olduğu için rapor veremediler. Sol gözü kan içinde kalmıştı. Gözünü kaybetme tehlikesi bile varmış. Ama atlattı. Şimdi daha iyi durumda. Ama Mahmut’a bunu yapanlar cezasız kalmamalı” diye konuştu.
“İŞÇİ İŞİNDEN OLDU”
Belediyeye şikayet dilekçesi verdiklerini de belirten Ayşe Gezkaya, başlattıkları hukuk mücadelesine devam edeceklerini belirtti. Gezkaya, “Dilekçe verdiğimiz günün sonrası belediye ekipleri geldi. Bahçeyi ve horozu incelediler, Horoz Mahmut’un sopa ile darp edildiğini rapor ettiler. Daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü’nden bir yetkili telefonla arayarak, bizim haklı olduğumuzu ve o işçinin işten çıkartıldığını söyledi. Ama bu yalnızca sözlü bir açıklama. Bizim elimizde herhangi bir resmi belge yok. İnandırıcı bulmadık. O nedenle hukuk mücadelesi başlatacağız” diye konuştu.