REKLAMI GEÇ

15 dönemde 550 mezun verdi

15 dönemde 550 mezun verdi

Denizli Belediyesi’nin sağlıklı aile ilişkileri, güçlü aile bağları ve huzurlu bir toplum oluşturmak adına başlattığı Evlilik Okulu, 15 dönemde 550 mezun verdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2013 Perşembe, 12:05

Denizli Belediyesi’nin ‘Ailemi Seviyorum Projesi kapsamında hayata geçirdiği Sağlıklı Evlilik Okulu, 15 dönemde 550 mezun verdi.

Denizli’de aile birliğinin korunması ve mutlu evliliklerin oluşturulması için başlatılan çalışmalar kapsamında Sağlıklı Evlilik Okulu’nu hayat geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, okula gösterilen ilginin oldukça memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Ailenin toplumun en küçük yapı taşı, en küçük hücresi olduğunu bu yapının rahatsız olması durumda toplumun da sağlıklı bir toplum olamayacağına dikkat çeken Başkan Zolan, “ Bizler daha sağlıklı toplum için sağlıklı aile yapıları oluşturulması gerektiği inancındayız. Bu sebeple böylesine bir oluşuma imza attık. Bu eğitim ile birlikte “evlilik nedir? Nasıl olur? Eşler birbirine nasıl davranmalıdır? Beklentiler nasıl olmalıdır?” Sorularına uzman arkadaşların verecekleri bilgiler ile cevap aramaya çalıştık. Bilgi varsa doğru karar vermekte vardır. Eğitimin hiçbir zaman zararı olmaz dedik ve bu okulu açtık. Bu güne kadar 15 dönemde yaklaşık 550 kişi Evlilik Okulu’ndan mezun oldu. Toplumumuzun geleceği, çocuklarımızın geleceği insanlarımızın mutluluğu için birbirimizi tanıyabilmeniz için bu eğitimleri önemsiyoruz. Biz eğitimlerde ana kuralları anlattık. Bundan sonrası eşlerin birbiri ile yakalayacağı uyuma bağlı. Evlilik Okulu’na katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlıklı Evlilik Okulu Nedir?

Bekar, nişanlı, evli toplumun tüm kesimini hedef alan proje kapsamında eğitime katılan çiftlere Evliliğin psikolojisi, Evlilikte sosyolojik süreçler, Üreme sağlığı ve temel cinsellik, Kültürümüzde evlilik, İletişim, Evlilik ve Hukuki haklar konularında önemli bilgiler aktarılıyor.

Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler haftada 2 gün 2 saat mesai saatlerinden sonra olmak üzere 4 hafta gerçekleştiriliyor. Eğitimler Denizli Belediyesi Kent Konseyi Eğitim Salonu’nda yapılıyor. 15 dönemdir devam eden okuldan bu güne kadar 550 kişi mezun oldu.

denizli-evlilik-okulu-ic

Denizli Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak “Ailemi Seviyorum Projesi” kapsamında hayata geçirdiği Sağlıklı Evlilik Okulu yeni evlenecek çiftlere manevi kazanımlarının yanı sıra maddi katkıyı da beraberinde getiriyor. Sağlıklı Evlilik Okulu mezunları belediye meclisince alınan karar gereği Denizli’deki nikah salonları için yüzde 50 daha az ücret ödüyor.

Ödüllü Proje

Belediye Başkanı Zolan, Belediyelerin görevi sadece taşa toprağa yatırım yapmak, ağaç dikmek, çevre düzenlemek, park bahçe alanları açmak, şehirlerin alt yapısını ve planlamasını yapmak, imar ve inşa faaliyetlerinin takip ve denetimini yapmak olmadığını vurguladı.

Başkan Zolan, “ İnsana yatırım geleceğe yatırımdır anlayışıyla hareket eden Denizli Belediyesi, sosyal politikalar oluşturarak ‘aile’ kurumunun korunması yönünde de bu güne kadar ciddi çalışmalara imza atmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından 127 belediyenin katıldığı proje yarışmasında birincilik ödülü aldığımız bu proje de onlardan biri. Tüm bu çalışmalara halkımız da büyük bir ilgi gösterdi. Böylesine anlamlı bir projenin birincilik ödülünü Sayın Başbakanımızın elinden almış olmak da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk vesilesi oldu. Denizli Belediyesi olarak ‘ilk’lere imza atmaya ve böylesi sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı