REKLAMI GEÇ

Zolan’dan 10 bin kişiye aşure

Zolan’dan 10 bin kişiye aşure

Denizli Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da katıldığı etkinlikte 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Kasım 2013 Cumartesi, 11:12

Denizli Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Bayramyeri Meydanı’nda 10 bin kişiye aşure dağıttı. Bayramyeri Meydanı’nda kurulan çadırda 7’den 70’e binlerce kişi belediyenin aşure ikramına katıldı.

Cuma namazı sonrası başlanılan aşure dağıtımına ilgi oldukça fazlaydı. Çocuklardan yaşlılara binlerce kişi dağıtılan aşureden tattı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Cuma namazı çıkışı sonrasında çadıra gelerek görevlilerle birlikte aşure dağıttı.

Her ülkenin kendi gelenek ve göreneklerine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Zolan, “Bizi biz yapan değerlerimiz var. Anadolu topraklarında binlerce yıldır var olan geleneklerimiz, değerlerimiz var. Onları yaşatmak, aldığımız gibi gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz. Muharrem ayı bizim için manevi anlamda büyük önem taşıyor. Bu manevi değeri halkımızla paylaşmak için buradayız.

denizli-belediye-10-bin-kisiye-asure-dagitti-ic

Bu günler birlik ve beraberliğin sağlamlaştığı günlerdir. Kendi değerlerimize, kendi inançlarımıza sahip çıkmazsak başkalarının değerleri ve inançları bizim değerlerimiz ve inançlarımız haline gelir. Hem milli hem de manevi olarak güzellikleri yaşamak ve yaşatmak adına, değerlerimizi ve geleneklerimizi sürdürme adına elimizden geleni yapıyoruz. Bugünkü aşure programımız da onlardan bir tanesidir. Böyle etkinlikler beni çok mutlu ediyor. İlgi oldukça yoğun. Herkese teşekkür ediyor yapılan hayırların kabul olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Zolan, aşure dağıtımın ardından vatandaşlarla tek tek ilgilenerek küçük çocuklardan yaşlısına herkesle sohbet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı