REKLAMI GEÇ

Belediyeden baca temizliği uyarısı

Belediyeden baca temizliği uyarısı

Denizli Belediyesi, kış aylarının yaklaşması nedeniyle, soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Yapılan açıklamada özellikle kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20’sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2013 Perşembe, 12:15

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, baca yangınlarına ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşların baca temizliğine dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.

İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer, özellikle kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20’sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı, mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken is ve kurumların potansiyel yangın tehlikesi oluşturduğunu açıkladı.

Tuncer, “Kışın havaların soğuması ile birlikte ev ve işyerlerinde ısınma amacıyla yakılacak soba ve kaloriferlerin bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerekiyor. Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde, sobalı evlerde baca tepmelerine bağlı meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Özellikle rüzgarlı havalarda meydana gelen zehirlenme vakaları birçok insanın ölümüne yol açıyor. Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşturur. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır” dedi.

BACA KAYNAKLI 67 YANGIN ÇIKTI
2013 yılında baca kaynaklı 67 yangın çıktığını kaydeden Tuncer, “İlimizde 2013 yılında 67 tane baca kaynaklı yangın çıktı. İtfaiye ekiplerimiz kısa sürede yangınlara müdahale ederek olası faciaları önlemiş oldu. Halkımızın kış ayları ile birlikte baca temizliği noktasında hassas davranmalarını tavsiye ediyoruz. Talep olması durumunda Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince baca temizliği yapılmakta. Vatandaş talepleri sonucu 2013 yılında bu güne kadar 127 mesken ile 24 kamu kurumunun baca ve kalorifer tertibatlarının temizliğini yaptık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı