REKLAMI GEÇ

Denizli, çamlık mesireliğine kavuştu

Denizli Belediyesi, eşsiz doğal güzellikleriyle dolu Çamlık Mesireliği’nde çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Çamlık, açık havada sabah sporu yapmak isteyenler ve piknik yapanlarla dolup taşıyor.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2007 Salı, 00:00

Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü’nden belediyeye devredilen 320 bin metrekare alana sahip Çamlık Mesireliği’ni 1 milyon 278 bin YTL maliyetle cennete çevirdi.

Müdürlük çalışmalar kapsamında, 3 gölet, 15 bin metrekare çiçek ve çim alanı, 9’u büyük aydınlatma olmak üzere ana yol üzerine 3 metre boyunda 83 aydınlatma direği, girişteki sert otopark zemine kaplama, spor aktiviteleri için 2 bin 700 metre uzunluğunda koşu yolu, 3 grup fitnes aleti, 3 ana giriş yolu düzenlemesi, tamamı ahşap 4 çocuk oyun grubu, 200 piknik masası, 35 ahşap görünümlü çeşme, 162 ahşap oturma bankı, 18’i çatılı 57 piknik bölümü, 3 büfe, 3 bekçi kulübesi ve doğal ortama uygun 6 ahşap tuvalet yaptı.

Bu arada, bir yıl öncesine kadar girişlerden ücret alınan Çamlık, ücretsiz ve düzenlenmiş yeni şekliyle herkesin faydalanacağı hale getirildi. Özellikle güneşin doğuşuyla birlikte spor yaparak güne dinç başlamak isteyenler, ağaçların arasında yürüyerek oksijeni bol, tertemiz havayı ciğerlerine kadar solumak isteyenler ve yorulan bedenlerini dinlendirmek isteyenler Çamlığa akın ediyor.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çevre düzenleme çalışmasının başladığı gün mesireliğin tamamlanmasıyla kentin diğer kentlerle kıyaslandığında övünülecek bir yeri daha olacağını söylemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı