REKLAMI GEÇ

“Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın”

“Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın”

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Denizli temsilcilerinden oluşan Denizli Gezi Platformu, yaptığı yazılı açıklamasında, Gezi Parkı Direnişinde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2013 Cuma, 17:23

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) Denizli Temsilcilerinin biraraya gelerek oluşturduğu Gezi Platformu, yazılı açıklamada bulunarak Gezi Direnişi’nde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Yapılan ortak basın açıklamasında, “İşyerlerinde, mahallelerde, sokaklarda dalga dalga yayılan direnişle, bu köhne düzene karşı özgürleşen sokaklarda genci, yaşlısı, işçisi, emekçisi kol kola girip aydınlık bir gelecek için yürümeye devam edecektir. Korku ve zorbalıkla bu halkın sesini kesemezsiniz! Ne kimyasal gazınız, TOMA’larınız ne de gözaltılarınız demokrasi ve özgürlük çığlıklarını kesmeye yetmez, yetmeyecektir” denildi.

yapılan ortak açıklama şöyle devam ediyor:

“Bizler bugüne dek sokakları bir an bile karanlığa teslim etmeyen emek ve meslek örgütleri olarak; Tepeden tırnağa adaletsiz, haksız, hukuksuz, baskıcı sömürü düzeninde diktatörlük hevesiyle kendi halkına karşı insanlık suçu işlemekten çekinmeyen AKP’nin, Anayasa ve hukuku hiçe sayarak toplumsal muhalefeti sindirmeye, ‘terörize’ etmeye dönük bu saldırılara karşı asla sessiz kalmayacağız! Artık tüm dünya kamuoyunun da kınadığı bu zorbalığınıza son verin, operasyonları ve polis saldırılarını derhal durdurun; Hukuku ve insan haklarını ayaklar altına alarak gözaltına aldığınız tüm yurttaşlarımızı serbest bırakın!”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı