REKLAMI GEÇ

Bugün Dünya Meteoroloji Günü

Bugün Dünya Meteoroloji Günü

Bugün 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü. Denizli Meteoroloji Müdürü Oğuz Ali Avcı, Meteoroloji günü ile ilgili yaptığı açıklamada, can ve mal güvenliği için havanın izlenmesinin önemini vurgulayarak, 24 saat görev başında olduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2013 Cumartesi, 11:28

Denizli Meteoroloji Müdürü Oğuz Ali Avcı, Dünya Meteoroloji Günü Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Servislerinin faaliyetlerinin kamuoyu tarafından daha iyi bilinmesi ve takdir edilmesi amacıyla 1960 yılında kutlanmaya başladığını söyledi. Avcı, 23 Mart tarihi ise; Dünya Meteoroloji Örgütü’nü(WMO) kuran sözleşmenin 1950 yılında yürürlüğe giriş tarihi olması, sebebi ile seçildiğini vurguladı.

Günümüzde hava hadiselerinin artan etkisi ile inkar edilemez olduğunu son yıllarda artan doğal afetler nedeniyle can ve mal kayıpların yaşandığını dikkat çeken Avcı, gelişmiş iklim hizmetleri, bugün, iklim değişikliği ve değişkenliğini fark etmek, bu değişiklik ve değişkenliğe uyum sağlamak için gereken en önemli araçlardan biri olarak ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Avcı, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü, can ve mal emniyetinin korunması için havanın izlenmesi, yorumlanması ve gelecekle ilgili tahminlerin yapılması, meteorolojik ürün ve hizmet takip eden tüm kullanıcıların ihtiyaçlarının kalitede karşılanması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarına büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Avcı, Dünya Meteoroloji Günü ile ilgili açıklamasını şöyle devam etti:
“Bizler, meteoroloji çalışanları olarak Genel Müdürlüğümüzden aldığımız destek ile; Hieropolis ve Laodikya antik kentleri Pamukkale ve Karahayıt’ı ile ülke turizminde yer sahibi olmuş, milyonlarca yerli ve yabancı turistin geldiği; Ülkemizin başlıca turizm merkezleri Antalya, Muğla ve Aydın İllerine karayolu bağlantısı bulunan; Sarayköy’ünden Tavas’ına Baklan’ına ovalarında bağcılık, pamuk ve tütün yetiştiriciliği başta olmak üzere meyve üretiminde de bulunulan; Pamukkale Üniversitesinin önderliğinde bölgesel bilim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen; Son yıllarda yurtdışı sermayenin İlimize yatırımlar yapması ve Büyükşehir Belediye Başkanlığınca başarı ile yürütülen alt ve üst yapı yatırımları ile daha çok yatırımcının gözdesi olan Denizli Organize Sanayisi, Çardak Serbest Bölgesi ve Sarayköy İhtisas Sera Organize Bölgesi ile turizmin, tarımın ve bilimin yanında sanayi şehri Denizli’de Meteoroloji Müdürlüğü olarak vizyonumuzda ve misyonumuzda yer alan tanımlamalar ile sürdürülebilir kalkınma ile birlikte 21. yüzyılın meydan okumalarını her türlü gündeminin ilk maddesi hava, iklim ve afet risk yönetimi olmasına olan inancımızla, İlimizin havasını meteoroloji çalışanlarımızla beraber 10 otomatik meteoroloji gözlem istasyonumuzla gözlemleyerek, hemşerilerimizin can ve mal emniyetini sağlamak için yılda 365 gün ve günde 24 saat görev başındayız”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı