REKLAMI GEÇ

Protokolden Zafer Bayramı mesajları

Protokolden Zafer Bayramı mesajları

Türk ulusunun Büyük Taarruz ile yeniden ayağa kalktığı, tüm dünyaya boyunduruk altına girmeyeceği mesajını verdiği Büyük Zafer’in 91. yıldönümü coşkuyla kutlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2013 Cuma, 11:08

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla başta Denizli Valisi Abdülkadir Demir olmak üzere, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri mesajlar yayınlayarak halkın 30 Ağustos coşkusuna ortak oldular.

DENİZLİ VALİSİ ABDÜLKADİR DEMİR
Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen “30 Ağustos Zaferi’nin” 91. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Bu amaçla Atamızın, “Giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek kabiliyet ve yüksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur.” sözlerinde olduğu gibi Denizli Valiliği olarak, müteşebbis ve çalışkan Denizli Halkı’nın da desteği ile “Vizyon Kent” hedefine doğru hızla ilerlemekteyiz.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 91. yılı vesilesiyle Denizli Halkı’nın ve şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Aziz milletimiz, bu zaferle, hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, bütün dünyaya ispatlamıştır. Büyük zaferin en önemli yanı, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda neler yapabileceğini göstermesi açısından önemidir. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Bugün bizlere düşen, bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL
30 Ağustos 1922 tarihi ‘Malazgirt’ten Büyük Taarruza uzanan kahramanlık destanının’ Zaferle taçlandırıldığı önemli bir tarihtir. Tarihimiz açısından önemli olan bugün, milli birlik ve beraberliğin sergilendiği ve ecdadımızın bağımsızlığımızı nasıl kazandığının hatırlandığı bir gündür.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı ile Misak-ı Millî sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı düşüncesi her zaman dikkatle önemsediğimiz bir husus olmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu ve mutluluğunu tüm hemşerilerimle paylaşıyor, bugün bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, başta başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Kurtuluş Mücadelesi sırasında canlarını feda ederek bizlere bu eşsiz vatanı bırakan bütün aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Büyük zaferin 91’nci yılında, milletimizin ve kahraman ordumuzun Zafer Bayramını en içten duygularla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ
30 Ağustos Zaferi, Yüce Türk Milleti’nin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Zaferin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal ve onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Türk milletinin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK
Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi her yıkma girişimini, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Büyük Zafer’in 91. Yılı münasebetiyle aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ BİLAL UÇAR
30 Ağustos, Aziz Türk Milletinin, Hürriyet ve Bağımsızlığı uğruna 26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal ve Silah arkadaşlarının önderliğinde başlattığı ve 30 Ağustos’ta, büyük bir zaferle sonuçlanan, tüm Dünya Uluslarına Türk Milletinin Gücünü gösterdiği, Tarihimizin Şanlı Bayramıdır. 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 91. Yılında başta Gazi Mustafa Kemal ve Silah Arkadaşları olmak üzere, bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Saygıyla, Sevgiyle ve Minnetle Anıyorum, tüm hemşehrilerimin Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR
“30 Ağustos sade bir tarih değildir. Bugünün tarihe şan veren bir anlamı vardır. Bugünün heybeti toprağa, denize ve göğe sığmayacak kadardır. Çünkü bugün, bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusumuz Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş savaşını kazandığı, Sevr Antlaşmasını parçaladığı, Lozan Barışını sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür.”

ADD DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI GÜLİZAR BİÇER KARACA
“Günümüzün sosyal, siyasal ve ekonomik çıkmazlarının daha iyi tahlil edilebilmesi için; bu sorunların geçmişle bağlantısının ortaya çıkarılıp tarihte yaşananların yarınlara ışık tutmasının sağlanması; aydın, hoşgörülü, aklı ve bilimi rehber edinmiş bir gençliğin yetiştirilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir. Aksi taktirde, ulusların tarihte kazandığı zaferler insanları sadece avutan, oyalayan birer teselli kaynağı olmaktan bir adım öteye gidemez.
30 Ağustos Zaferini anlamak; yüzlerce yıl birlikte yaşayıp, birlikte ağlayıp birlikte gülmüş insanlar üzerinde emperyalizmin farklı farklı yöntemlerle oynadığı her türlü kışkırtıcı, ayrıştırıcı politikalarına; Ortadoğu ülkelerini insan hakları, demokrasi adı altında birbirine düşürme ve parçalama oyunlarına alet olmamak demektir.”

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
Büyük zaferin 91.yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularla tebrik ederken bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.

CHP İL BAŞKANI NURİ ÇAVUŞOĞLU
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu inançla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşının kazanılmasında vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve emeği geçen herkesi rahmet ve şükranla anıyoruz.

DSP İL BAŞKANI SEVGİ KIYAK
Günümüzde Büyük Taarruz’un galibiyeti ve akabinde düşman birliklerinin ülkemiz sınırlarını terk ettirilmesinin sevinci olarak kutlanan bu bayramda, Türkiye Cumhuriyet’ini yaratan diğer değerlerimiz gibi elimizden alınmak istenmesini üzüntüyle izliyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz tehlike bu denli büyük boyutlara ulaşmıştır. Hükümet tarafından komşu ülkelerle de sıfır sorun iddiaları ortaya atılırken son olarak Suriye ile yaşananlar bu iddiaların da asılsızlığını gözler önüne sermektedir. Ülkemiz ve komşularımızın geçirdiği bu zor günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh.” sözü bir kez daha hafızalara kazınmalıdır. Tüm ulusumuzun Zafer Bayramı kutlu olsun.

EĞİTİM İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI KADEM ÖZBAY
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Eğitim-İş, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyetini, kazanımlarını sonsuza değin yaşatacaktır. “Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir.” diyen Yüce Önderinin yolunda, mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı