REKLAMI GEÇ

DSO bir Dünya öğrenci ile buluştu

DSO bir Dünya öğrenci ile buluştu

Denizli Sanayi Odası(DSO), Pamukkale Üniversitesi’nde okumakta olan yabancı öğrencilerle sanayiciyi buluşturmak amacıyla hazırladığı projenin ilk ayağını gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2013 Çarşamba, 12:04

 

Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Dünya’nın farklı ülkelerinden gelerek yabancı öğrenci statüsüyle Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrenciler ile Denizli Sanayi Odası yönetimi bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, yeni başlattıkları projenin amacını “Denizli Sanayi Odası, “Denizli Sanayisi Bir Dünya Öğrenci ile Buluşuyor” projesi ile ilimizde misafir olan yabancı öğrencilerimize gelecek imkanı yaratırken, Denizlili üreticilere de yeni pazarların önünü açmayı hedeflemektedir. Gönüllülük temeline dayanan projede, Denizli’de var olan sanayi sektörlerine ilgi duyan öğrenciler ile sanayicilerimiz aynı çatı altında buluşturulacak ve öğrencilerin kendi memleketleriyle ilgili sanayicilerimize ışık tutması, yeni kapılar açması ve bunu yaparken de deneyim ve gelecek kazanması sağlanacaktır” dedi.

DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, toplantıya katılan öğrenciler arasında yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre, öğrencilerin ilgi alanlarının tespit edileceğini söyledi.

PAÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile DSO yönetim kurulu üyelerinin katılıdğı toplantıyı değerlendiren Tosunoğlu, “Bir sonraki aşamada, öğrencilerimizle sanayicilerimizi bir araya getireceğiz ve öğrencilerimiz sayesinde sanayicilerimizin Yükselen Pazarlar olarak tabir ettiğimiz Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika ülkelerine ihracat kapasitelerini artırmaya çalışacağız. İşin en güzel tarafı, bu işi yaparken bu pırıl pırıl çocuklara da iş kazandıracak olmamızdır” diye konuştu.

DSO’nun uygulamaya koyacağı proje ile, Rusya, Moğolistan, Uganda, Haiti, Endonezya gibi Dünyanın dört bir yanından Denizli’ye okumak için gelen öğrenciler, kendilerine gelecek imkanı yaratırken, Denizli sanayicisine de yeni Pazar oluşturacaklar. Pamukkale Üniversitesi’nde bu şekilde öğrenim gören 170’e yakın öğrenci bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı