REKLAMI GEÇ

Vali Demir’den “Bitirin” talimatı

Vali Demir’den “Bitirin” talimatı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Ovası, Sarayköy ve Buldan ilçelerindeki toplam 105 bin dönüm araziyi sulayacak olan Cindere İletim Kanalı’nın yapımının bir an önce bitirilmesini istedi. Demir, “9 yılda 4 müteahhit değiştiren ve bir türlü bitirilemeyen iletim kanalı bölgeye bereket kazandıracak. Tahammülümüz kalmadı, 9 yıllık hasret artık bitsin, çalışmalar zamanında bitirilsin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2013 Cuma, 12:47

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

Vali Abdülkadir Demir, Denizli kamuoyunun, üreticilerin ve yöneticilerin Cindere İletim Kanalı kosunda artık bir gecikmeye tahammülü olmadığını belirterek, çalışmaların zamanında bitirilmesini istedi. Cindere Barajı’nın suyunu Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ovalarında 105 bin dönüme taşıyacak iletim kanalının yapılması için 9 yıl önce çalışmaların başladığını ve bugüne kadar dört müteahhit değiştiğini hatırlattı. Vali Demir, 2012 Nisan ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla kanalın temelinin birkez daha atıldığını ve Kasım ayında çalışmalara başlandığını belirterek şunları söyledi:

“İletim kanalında önemli bir mesafe kat edildi. 80 milyon liraya mal olacak 5 kilometresi tünel toplamda 16 kilometre uzunluğunda kanalın en zor kısmı olan 3 dağın içinden geçecek tünel açma çalışmaları başladı. Birinci kanalda 800 metre uzunluğa ulaşıldı. 2 bin 340 ve sonuncusu 800 metre olan tünellerin giriş-çıkış kısımları açıldı. Projenin Aralık 2014’de bitirilmesi bekleniyor. Bölge arazisinin elektrik kullanılarak sulanması nedeniyle yılda 3 milyon lira gibi büyük bir gider var. Kanalın devreye girmesiyle maliyet üçte bire düşecek. Bölge için ve Denizli için önemli bir proje. Denizli kamuoyunun, üreticilerin ve yöneticilerinin bu konuda bir gecikmeye tahammülü yok. Bu nedenle çalışmaların zamanında bitirilmesi çok önemli. İletim kanalının zamanında bitirilmesi için canla başla çalışacağız.”

İletim kanalının zamanında bitirilememesi gibi kaygıları olmadığını kaydeden DSİ Bölge Müdürü Kaya Yıldız da, çalışmaların programa uygun ilerlediğini vurguladı. Kanal yapım işini DSİ olarak yakından takip ettiklerini belirten Yıldız, şu an için çok önemli bir sıkıntı olmadığı sürece bir gecikmenin söz konusu olmadığını anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı