REKLAMI GEÇ

25 yıllık çift evlilik kursuna katıldı

25 yıllık çift evlilik kursuna katıldı

Denizli Belediyesi’nin Evlilik Okulu’nun son dönem kursuna katılan 25 yıllık evli çift dikkat çekti. Çanakkale çifti, “Tecrübe tek başına yetmez” diyerek kursa katılıp sertifika aldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2013 Pazartesi, 17:22

Denizli Belediyesi’nin, Aile ve Zozyal Politikalar Bakanlığı tarafından da daha öne ödüllendirilen ve örnek gösterilen ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında açılan evlilik okulu 9.dönem mezunlarını verdi. Kursu başarıyla tamamlayan 46 mezuna sertifikaları Belediye Başkanı Osman Zolan’nı da katıldığı törenle verildi. Evlilik okulu mezunları içinde yer alan 25 yıllık evli, iki çocuk sahibi Cennet-Hasan Çanakkale çifti ise, dikkat çekti. Belgelerini Belediye Başkanı Osman Zolan’ın elinden alan çift, “25 yıllık bilgimiz, tecrübemiz yetmez dedik, kursa katıldık. Yeniden evlenmiş gibi olduk” dediler. Hasan Çanakkale, “Bilgilerimizi tazelemek için kursa katıldık. Öğrenmenin yaşı yok. Evlilik çok önemli bir kurum. Tecrübe tek başına bazen yetersiz kalıyor. Kursta akademisyenlerden aldığımız bilgilerin mutlaka yararını göreceğiz” dedi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Hizmet Binası’nda verilen kurs, haftada 2 gün toplamda 16 saat sürerken, kursta sağlıklı bir toplum için evlilik müessesesinin önemi vurgulandı. Kursa, gelin ve damat adaylarının yanı sıra evli çiftlerde katılabiliyor. Kursiyerlerin sertifikalarını veren Başkan Zolan, “Ailemi Seviyorum projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projemizi değerlendirdi. Şuan birkaç ilde uygulama yapılıyor ve genele doğru yayılıyor. Yakın gelecekte ülke genelinde projemiz hayat bulacak. Aile kurumu toplumumuzun en önemli kurumudur, insanın içindeki hücreler gibidir. Eğer evlilik kurumları sağlıklı olur sağlıklı şekilde sürdürülürse, mutlu ailelerin mutlu çocukları olur ve yaşam bu şekilde devam eder. Başta yola çıkılırken evlilik nedir, beklentiler neler olmalıdır, karşımıza çıkan sorunlar olduğunda nasıl aşarız noktasında öncelikle bilgi sahibi olmak gerekir. Bu durum karşımıza çıkacak sorunların çözümünde önemlidir. İletişim de çok önemlidir. Birbirini anlayabilmek çok önemlidir. Belki çiftlerin her ikisi de aynı şeyi söylüyor ancak iletişim temas olmadığında sizlere farklı söyleniyormuş gibi gelecektir. Bu nedenle değerli hocalarımızın burada verdiği derslerin çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı