REKLAMI GEÇ

Atık yağ getirene 25 kuruş

Atık yağ getirene 25 kuruş

Denizli Bediyesi’nin ÇEV-SAN’a ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında mahalle mahalle dolaşacak atık yağ arıtma makinesi, 500 gr üzerinde atık yağ getirenlere 25 krş verecek.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2012 Perşembe, 11:55

Denizli Belediyesi evlerdeki atık yağları geri dönüşümünü sağlamak için yeni bir proje başlattı. ÇEV-SAN firması ile birlikte gerçekleştirilecek projesi geliştiler bir cihaz atık yağları topluyor ve 500 gram üzerindeki yağlar için 25 Krş ödeme yapıyor. Projede kullanılacak olan cihaz Çevre günü etkinliklerinde halka tanıtıldı.

Projeyle yılda yaklaşık 350 bin ton atık yağın doğayı kirletmesinin önüne geçilecek, yağlar ekonomiye kazandırılacak ve arıtma tesisinde arıtma için harcanan maliyet ortadan kaldırılmış olacak. Hedef kitle olarak ev hanımları ve öğrenciler seçildi.

Evlerde ve işyerlerinde kullanılan binlerce ton atık yağ hem çevreyi kirletiyor hem de ekonomik değer olarak kullanılamıyor. Denizli Belediyesi Denizli’de 350 bin ton civarında olduğu düşünülen atık yağları toplamak ve ayrıştırmak için harekete geçti. Geliştirilen bir cihaz mahalle mahalle dolaşarak atık yağları toplayacak ve atık yağ getiren vatandaşa 500 gram üzerindeki atıklar için 25 krş ödeme yapacak. Ayrıştırma için kullanılacak olan cihaz çevre günü etkinliklerinde tanıtıldı.

Yorumlar

seher yigin   -  Bağlantı 12 Kasım 2012, 13:09

Cok guzel bir uygulama ,,ama bızım insanımız buna ne kadar uyar bilemıyorum. ben topluyorum. ve suanda 7-8 lt oldu. sıze nasıl ulasabılırım..bendekılerı kım alabılır. bılgı alabılırmıyım..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı