REKLAMI GEÇ

Denizli’de avukatlar ayaklandı

Denizli’de avukatlar ayaklandı

İstanbul’da Gezi Parkı direnişine destek vermek isteyen avukatların yaka-paça gözaltına alınmak istenmesi, ülke gündemine bomba gibi düştü. Denizli Barosu’na üye çok sayıda avukat bu akşam Denizli’deki direnişin adresi olan Delikliçınar Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi. Vatandaşlarda avukatlara destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2013 Salı, 20:44

Denizli’deki Gezi Parkı direnişi 12. gününü doldurdu. Delikliçınar Meydanı’nda bu akşam avukatların sloganları yankılandı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen çok sayıda avukatın gözaltına alınmak istenmesi ve sert müdahaleyi protesto için toplanan Denizli Barosu üyesi avukatlar, yürüyerek Çınar Meydanı’na geldi.

denizli-avukatlar-yurudu

Yüzlerce vatandaş da meydana gelerek avukatların protestosuna destek verdi. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, son dönemde yaşanan hukuksuzluklara bir yenisinin daha eklendiğini, adalet mekanizmasının en önemli parçalarından olan avukatların, hukuk tanımaz anlayışın şiddetine maruz kaldığını söyledi.

İlhan, “Avukatların gözaltına alınmaları ve sorgulanmaları ile ilgili yasal düzenlemeler bellidir. Ancak bugün demokratik bir şekilde açıklama yaparak Gezi direnişine destek vermek isteyen meslektaşlarımız, önce özel güvenlik görevlilerinin, ardından da polisin sert müdahalesine uğramışlardır. Tartaklanmış, yerlerde sürüklenmişlerdir. Cübbeleri ile gözaltına alınarak sorgulanmak istenmişlerdir. Türkiye Barolar Birliği’nin anında müdahalesi ile hukuksuzluk daha ileri götürülemeden engellenmiştir. Bundan sonra da halkımız için adalet aramaya devam edeceğiz. Meslek mensupları olarak, her türlü adaletsizliğin ve hukuksuzluğun karşısında olacağız, bu uygulamalara karşı duranların yanında yer alacağız” dedi.

Avukatlar ve vatandaşlar sloganlarla hükümetin son dönemdeki sert uygulamalarını protesto ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı