REKLAMI GEÇ

Evlere şenlik sürgün

Evlere şenlik sürgün

Denizli Belediyesi, düzenleyeceği Çocuk Şenliği için 7 amatör futbol takımının antrenman yaptığı Akkonak Mahallesi’ndeki sentetik çim sahayı 1 ay süreliğine kapattı. Amatör futbolculara ise asfalta çıkmaktan başka çare kalmadı. Şenlik sürgünü, amatör kulüpleri isyan ettirdi.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2013 Cuma, 17:33

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Şenliği nedeniyle Akkonak Samim Gök Sentetik Çim Sahası’nın bir ay süreyle futbol faaliyetlerine kapatılması, amatör kulüpleri isyan ettirdi. Sahayı antrenman amacıyla kullanan Denizligücü, Akkonakspor, Toptancı Hali İlbadıspor, Kazım Kaynakspor, Şirinköyspor, Üçler Albayrakspor ve Telekomspor kulüpleri çalışacak saha bulamazken, bazı takımlar trafiğe açık sokaklarda ya da bahçelerde idman yapmak zorunda kaldı.

Yüzlerce futbolcuya hizmet veren bir tesisin bir ay süreyle faaliyet dışı bırakılmasının amatör spora darbe olduğunu savunan Telekomspor Kulübü Antrenörü Hasan Ersoy, sağlıksız koşullarda çalışmanın yarar yerine zarar vereceğini belirterek antrenmanlara ara verdiklerini duyurdu. Şenlik kapsamındaki etkinliklerin sabah ve öğlen saatlerinde yapıldığını, akşamları boş olmasına rağmen sahayı kullanmalarına izin verilmediğini kaydeden kulüp yöneticileri, belediyeden kararı gözden geçirmesini istedi.

“Bir spor tesisinin sporculara kapatılması dünyanın neresinde görülmüştür?” diyerek olaya tepki gösteren CHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Orpak, konuyu Belediye Meclisi’ne taşıyacaklarını açıkladı. Orpak, “Burada bir yandan şenlik düzenleyip çocukları sevindiriyorlar, diğer yandan sahayı sportif faaliyetlere kapatıp başka çocukları, başka gençleri mağdur ediyorlar. Tesisin en azından şenlik dışı saatlerde kullanıma açılması mümkünken, bu bile yapılmıyor. Yanlış bir uygulama” diye konuştu.

‘BİZE GELEN BİR ŞİKAYET YOK’
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, geçen yıl da Çocuk Şenliği’ni Akkonak Samim Gök Sentetik Çim Sahası’nda düzenlediklerini söyledi. Çınar, “Bu nedenle futbol takımlarınını mağdur olduğu yönünde bize gelen bir şikayet yok. Bize ulaşmış olsalardı sorunlarını çözmek için gereken neyse yapardık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı