REKLAMI GEÇ

Lokalciler 7 bin imza topladı

Lokalciler 7 bin imza topladı

Denizli’de İl Dernekler Müdürlüğünün içki ruhsatlarını iptal ettiği lokal işletmecileri imza kampanyası başlattı. Her gün saat 19.00’da Çınar Meydanı’nda imza toplayan dernek ve lokal işletmecilerine, 7 binin üzerinde vatandaş imzalarıyla destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2013 Cuma, 14:26

Mahkeme kararıyla içki ruhsatları iptal edilen 7 lokalin işletmecisi, Denizli Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Dernekler Masası’na vermek üzere imza toplamaya başladı.

Her gün saat 19.00’da Çınar Meydanı’nda bir araya gelen lokal işletmecileri, açtıkları stantta hem imza topluyor, hem de Gezi Parkı eylemlerine destek veriyor. Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yapan lokal işletmecileri, imza kampanyası hakkında bilgi verdiler.

“Lokalime dokunma” sloganı ile başlatılan imza kampanyasına bugüne kadar 7 binin üzerinde vatandaşın destek verdiğini belirten içki ruhsatı iptal edildiği için kapanan Edebiyat Dostları Derneği Lokali İşletmecisi Süleyman Zincir, “Dernek lokalleri, yalnızca içki içilen mekanlar değil. Aynı zamanda sosyal mekanlardır. Lokaller kapatılarak, Denizli halkının sosyal mekanına da müdahale ediliyor. Denizli halkı sosyal alanlarına müdahale edilsin istemiyor. Bugün buraya biz 7 lokal işletmecisi olarak gelmedik, bize destek veren 7 bin kişi ile birlikte basın açılaması yapıyoruz” dedi.

BİZE AÇIKLASINLAR
Denizli Belediyesi’nin İçkili Bölge olarak ilan ettiği Tabakhane’de alt yapının hazır olmaması nedeniyle oraya taşınmalarının mümkün olmadığını belirten Zincir, “Bizim lokalimiz kapatıldı. Tabakhaneye gitmemiz de mümkün görünmüyor. Biz ne yapacağız. Lokal işletmecilerinin hepsi 50 yaşın üzerinde. Nerede çalışabiliriz ki? Denizli Valiliği, Belediye Başkanı ve Dernekler Masası bize açıklama yapmalı. Aşımızla, ekmeğimizle oynuyorlar. Ekmek kutsaldır. Yere düştüğünde alıp, kenara koyarsın. Ama bunlar bizim boğazımızdaki ekmeği alıyorlar. Emeğimize, işimize, yaşam alanlarımıza dokundurmayacağız” diye konuştu.

İmza kampanyalarının her gün devam edeceğini belirten Zincir, imzaları Belediye Başkanına vereceklerini açıkladı.

Yorumlar

yunalg   -  Bağlantı 7 Haziran 2013, 16:47

en kisa zamanda tabakhanedeki altyapiyi hazirlamasi gerek belediyenin.orasi hazir olmadan bu insanlara oraya gidin denemez…yalniiizzzz bu isi AKP dusmanligi gibi gorup yine marjinal provakator gruplarla isbirligi yapilmamalidir.taksimdeki gibi, ne idugu belirsiz insanlarla bir araya gelmeden modern insanlara yakisir sekilde,yakmadan yikmadan cozum aranmalidir…bagciyi dovmeyelim,uzum yiyelim.hak aramak yakarak yikarak zarar vererek olmaz.bunun kimseye faydasi yok

Aytekin   -  Bağlantı 7 Haziran 2013, 16:02

kafası kıyak bir çapulcu olarak eyleminizi destekliyorum…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı