REKLAMI GEÇ

KESK’ten 1 Mayıs rezaleti

KESK’ten 1 Mayıs rezaleti

KESK, DİSK, TÜRK-İŞ ve TMMOB’dan oluşan kutlama komitesinin hazırladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğine, İşçi Partisi, Eğitim İş, TGB ve ÇYDD alınmadı. Çınar’dan kalabalık gruplarla yürüyerek gelen örgütlerin alana alınmadığını gören Türk İş kutlamayı protesto etti. Emeğin, barışın ve dayanışmanın gününde KESK’in başını çektiği grubun tutumu büyük tepki çekti.

/ DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2013 Çarşamba, 17:51

İşçi ve Emekçi’nin Bayramı 1 Mayıs, Denizli’de de kutlandı. KESK, DİSK, TÜRK-İŞ ve TMMOB’dan oluşan kutlama komitesinin hazırladığı 1 Mayıs etkinliği Ulus Meydanı’nda gerçekleştirildi. Denizli’de 1 Mayıs etkinlikleri için emekçi örgütleri, devrimci, Atatürkçü, sol, sosyalist örgütler, siyasi partiler ve öğrenciler caddeleri ve kutlamanın yapıldığı alanı gökkuşağına çevirdi

ic2

TAHTA ÇITALAR SORUN OLDU
Çınar Meydanı’nda toplanan örgütler, öğleye doğru Dilikliçınar’da toplanmaya başladı. Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla toplanan genci yaşlısı binlerce Denizlili, İstiklal Caddesi, İncimlipınar Caddesi ve Tokat Caddesi’ni kullanıp kutlamanın yapılacağı Ulus Tokat Kavşağı’na sloganlar atarak yürüdü. Emniyet güçlerinin, afiş ve dövizlerin asıldığı tahta çıtaları meydana almak istememeleri üzerine tartışma yaşandı. Uzun süre arama noktasında bekletilen gruplar, izin verilmesinin ardından meydana alındı.

EMEKÇİLER-ANONS

ATATÜRKÇÜ ÖRGÜTLERE BÜYÜK AYIP!
Ulus Meydanı’nda ikinci bir aramadan geçerek kutlama alanına giren sivil toplum örgütleri, komite sekreterliğini yapan KESK görevlileri tarafından alana yerleştirildi. Diğer örgütlerle birlikte yürüyüp alana ulaşan Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İşçi Partisi ile Türkiye Gençlik Birliği gruplarına yer ayrılmadığı ortaya çıktı.

TÜRK İŞ KUTLAMADAN ÇEKİLDİ
1 Mayıs Kutlama Komitesi’nde yer alan Türk-İş, eyleme DEBA mağduru işçilerle katılmıştı. Hatta Başkan Recep Oktay, komite üyesi kurumu adına bir konuşma da yapacaktı. Ancak Atatürkçü gruplara KESK’in takındığı tavır yüzünden kutlamadan çekilerek, alana alınmayan grupların arasına katıldı.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI
KESK’in tutumu kutlamalara katılan birçok grup tarafından büyük tepki çekti. Dostluk, emek, barış ve kardeşliğin timsali olarak gösterilen 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan tavıra tepki gösteren mağdur gruplar, “Ne mutlu Türküm Diyene!.. Her türlü faşizme hayır” gibi sloganlar ve alkışlarla protesto gösterisi yaptı.

ic1

BİR ALANDA İKİ AYRI KUTLAMA
Eğitim-İş, ADD, İP, ÇYDD ve TGB üyeleri ve ardından aralarına katılan Türk İş’in tören alanında oluşturdukları ikinci bir çemberde 1 Mayıs’ı kutlamaları dikkat çekti. Aynı meydanda iki ayrı etkinlik gerçekleştirildi. Davul-Zurna eşliğinde marş ve türküler söyleyerek halay çeken 5 sivil toplum örgütü üyeleri ve onlara destek veren diğer örgütler 1 Mayıs’ı gönüllerince kutlarken, KESK Dönem Sözcüsü Ali Şimşek’in konuşması alkışlarla protesto edildi. Şimşek yaşanan protesto yüzünden konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı.

KESK RÖVANŞ MI ALDI?
Geçtiğimiz sene Eğitim Sen ile Eğitim İş arasında alandaki yerleştirme nedeniyle tartışma çıkmış, Eğitim Sen ve ona destek veren BDP’li gençler ile Eğitim İş ve onlara destek veren TGB’li grup arasında kısa süreli arbede yaşanmıştı. Yaşanan bu tablo, akıllara “KESK Eğitim İş’ten rövanş mı aldı?” sorularını getirdi.

Yorumlar

Muhammed Er   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 10:17

Atatürk adı o meydana yakışır. ilk kez şubat 1923’te 1 mayısın bayram olması düşünülmüştür. keskteki arkadaşların da ADD ve eğitimişten rahatsız olması manidar. kendilerine yol arkadaşı olarak başka eğiitimbirseni alamayacaklarına göre. demokrat görünenler Türkiye’yi her geçen gün daha otoriter yönetiyor. kesk gidip otoriterle, etnik milliyetçilik yapanla müttefik olmaya çalışıyor. hangi değirmene su taşıyor anlaşılmadı.

Gökhan   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 10:08

Haber tamamen gerçeği yansıtıyor.

Olgu 1 :Kesk ve ona destek veren küçük gruplar tamamen bölücü-gerici Akp siyasetinin hegomanyası altındadır. Kesk genel başkanı Tayyip Erdoğan’ın akil adamıdır.

Olgu 2 :O alanda İşçi Partisi-Add-Tgb-Eğitim-İş-Chp-çydd dışında Bir tek Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan örgüt yoktur.

Olgu-3 : O alanda İstiklal Marşı yasaklanmıştır.

Olgu-4 : Kortejin en başına(deba işçilerinin arkasına) Bdp yerleştirilerek PKK bayrağı açılmasına gözyumulmuştur.

Olgu-5 :Alana En kitlesel ve Emekçi ağırlıklı katılım o alana sokulmak istemeyen örgütler tarafından sağlanmıştır.

Olgu-6 :Türk-iş bile bu yapılanlara dayanamayıp tertip komitesinden ayrılmış vediğer örgütlerle beraber hareket etmiştir.
olgu-6 : Bu topraklarda bölücülüğün herşeye rağmen maya tutmayacağı, kendilerini sadece yıldan yıla bir mayıslarda sokağa atanların itibar alınmadığı kamuoyu tarafından tescillenmiştir.

Olgu-7 :Saflar artık daha net hale gelmiştir. Bölünmeyi savunanlar gittikçe marjinal gruplara dönüşmüş, Milletin birliğini savunanlar ise çığ gibi büyümektedir.
Gerisi boş laftır.

Devrim T.   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 08:18

Arkadaşlar sol deyince yalnızca malum örgütü anlıyor. refarandumda “evet” demişlerdi. üzerinden geçti bunca zamsn o referandumda ne oyladılar anımsıyorlar mı? o nedenle yaptıkları normaldir.

kamil20   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 07:58

OLMASI GEREKEN YAPILMIŞ.Eğitim-İş, ADD, İP, ÇYDD ve TGB – KESK İ NASIL YAKIŞTIRIYORSUNUZ.DERT 1 MAYIS DEĞİL Kİ
İP – ADD- ÇYYD TGB DEN GELEN KAÇ İŞÇİ VAR.KADROLU EKİP ONLARIN DERDİ İŞÇİ FALAN DEĞİL.ARTIK TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL.

ibrahim   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 02:30

Öncelikle haberin veriliş tarzı son derece yanlış. Ortada bir rezalet varsa o da bu manşeti atan arkadaşın rezaleti!!!Öküzün altından buzağı çıkarma çabası!!!Öncelikle oraya gelen tüm gruplara nerede duracakları tertip komitesi tarafından önceden bildirilmiştir. Haberin bu kısmı kesinlikle YALANDIR! KESK’i Atatürk düşmanı göstermeye çalışan bu habercilik anlayışını kınıyorum. ADD ve CHP alana girerken anons edilmiş ve hoş geldiniz denilmiştir. İşçi Partisi ve Eğitim-iş anons edilmemiştir. Haberin sanırım tek doğru tarafı bu!! Anons edilmeme sebebi ise bu arkadaşlara sorarsanız zeytin yağı gibi üste çıkarak size cevap verirler. Saygılarımla.

demir   -  Bağlantı 1 Mayıs 2013, 23:39

Maske düştü, etnik faşist yüzleri ortaya çıktıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar.Tabanını dev-yol gibi 12 eylül öncesinde darbeye zemin hazırlayarak misyonunu tamamlamış, 12 eylülden sonra ise mevcut global düzenle işbirliği içinde olup emekçi ulusalcı güçlere savaş açmayı misyon edinmiş küçük ama mide bulandıran zavallı bir kesimin oluşturduğu bu sözde sendika ve örgütler gerçek günyüzüne çıktıkça panikliyorlar…

böyle yapmayın   -  Bağlantı 1 Mayıs 2013, 19:15

1 Mayıs 2013 ün özeti bu muydu yani.KESK in içinde Atatürkçü CHP li kimse yokmuydu da böyle provoke edici bir şekilde haber yapıyorsunuz.1 Mayıs işçi bayramından bahsediyorsunuz yıllardır irenişte olan DEBA işçilerinin alandaki yeralışlarından bahsetmiyorsunuz.

Tuncer   -  Bağlantı 1 Mayıs 2013, 18:23

Eğitim-sen ve KESK camiasına yakışmayan bir hareket…Sonuçta bir mayıs emekçilerin bayramıdır ve oraya tüm devrimciler gelebilir…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı